Netflix’ten şifre paylaşanları üzecek karar!

Dijital yayın platformu Netflix, şifre paylaşımının önüne geçebilmek için ek ücret uygulamasını başlattığını duyurdu.

Netflix’ten şifre paylaşanları üzecek karar!
Yayınlama: 24.05.2023 19:45:23
A+
A-

Salı günü Netflix, şifre paylaşımına getirdiği kısıtlamanın ABD’deki izleyicileri nasıl etkileyeceğini ve hesaplarında fazladan kişi bulundurmanın ne kadara mal olacağını açıkladı.

Aylık 15,49 dolar tutarındaki Netflix Standart planına sahip kişiler, aldıkları hizmeti başka cihazlardan izleyebilmek için her ay fazladan 7,99 dolar karşılığında kullanabilecek.

4K akışlı Netflix Premium paketi için ödeme yapan herkes, en fazla iki ekstra üye ekleme seçeneğine sahip, ancak her birinin yine de 7,99 dolar ödemesi gerektiği belirtildi.

 

Netflix'ten şifre paylaşanları üzecek karar... Artık ücretli olacak!

YENİ KURALLAR İNGİLTERE İÇİN DE GEÇERLİ OLACAK

Yeni kuralların uygulanmaya başlandığı tek ülke ABD değil, İngiltere’de de Netflix abonelerinden ekstra üye slotları için her ay 4,99 euro ücret alacak.

Netflix’in en ucuz iki planındaki (sırasıyla aylık 9,99 ve 6,99 dolar olan Temel veya Reklamlı Standart) aboneler, hesaplarına ekstra üye ekleme seçeneğine sahip değiller.

Netflix’in yayınladığı blog yazısına göre, ABD’de hizmeti “evlerinin dışında” paylaşan Netflix aboneleri, Salı gününden itibaren şirketin şifre paylaşım politikaları hakkında bir e-posta alacaklar.

NİSAN AYINDA KARARI ERTELEMİŞTİ

Netflix’in ücretli şifre paylaşımı deneyleri bir süredir devam ediyordu ve Şubat ayında testlerini Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya’ya genişletti. Parola paylaşımı uygulamasının bu yılın başında ABD’de başlaması bekleniyordu, ancak şirket Nisan ayında bu uygulamayı tekrar ertelemişti.

Yeni kurulumu açıklayan bir destek sayfası, “ekstra üyeleri”, kendi şifresi ve profili olan ve katılmaları için onları “davet eden” kişi tarafından ödenen kişiler olarak tanımlıyor.

Yeni kurallar belli oldu:

Ekstra üye hesaplarının da kendi kısıtlamaları bulunuyor; bu üyelerin aynı ülkede aktif olmaları gerekiyor, aynı anda yalnızca bir cihazda içerik görüntüleyebiliyor ya da indirebiliyorlar ve ekstra profil oluşturamıyor ya da Çocuk profili olarak giriş yapamıyorlar.

Netflix’in bu politikasından sonra bir milyondan fazla kullanıcı kaybettiği belirtildi.

 

Netflix'ten şifre paylaşanları üzecek karar... Artık ücretli olacak!

Netflix’in yayınladığı blog yazısında şu ifadeler yer alıyor:

“Hesabınızda oturum açan bir cihazın Netflix Hanenizin bir parçası olup olmadığını belirlemek için IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap etkinliği gibi bilgileri kullanırız.

Cihazlarınızın kesin fiziksel konumunu belirlemeye çalışmak için GPS verileri toplamıyoruz.

Bir Netflix Hanesi ayarlanmadıysa, IP adresi, cihaz kimlikleri ve hesap etkinliğine göre sizin için otomatik olarak bir tane ayarlayacağız.

Netflix Evinizi her zaman internetinize bağlanarak ve yukarıdaki adımları izleyerek bir TV’den güncelleyebilirsiniz.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş