NİLTİMDER Bursa’nın Sorunlarını Masaya Yatırdı!

NİLTİMDER Bursa’nın Sorunlarını Masaya Yatırdı!
Yayınlama: 05.07.2024 10:04:23
A+
A-

Nilüfer Ticaret Merkezi İş İnsanları Derneği (NİLTİMDER), Bursa’da yürüttükleri çalışmaları ve bölgeyle ilgili gündem konuları ele alabilmek üzere bir araya geldi.

HABER/ŞERÍFE ÖZ

Yaklaşık 3 bine yakın firması ve 30 bin kişilik istihdamı ile önemli bir ekonomik potansiyeli barındırdığını belirten Nilüfer Ticaret Merkezi İş İnsanları Derneği (NİLTİMDER), gerçekleştirdikleri çalışmaları ve bölgeyle ilgili gündem konuları ele alabilmek üzere toplandı.

Nilüfer Ticaret Merkezi İş İnsanları Derneği (NİLTİMDER), Bursa’da yürüttükleri çalışmaları değerlendirmek üzere toplandı.

Bölgeye yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren NİLTİMDER Başkanı Olgun Karabiber konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

BURSA  ÖNEMLÍ BÍR ŞEHÍR

“Nilifer Ticaret Merkezi 1988 kurulan bir bölge 2005 yılında kuruluşu hızlanan bir bölge. Nilüfer Ticaret Bölgesi’nde daha çok elektirikciler, inşaatçılar yani 30 bin çalışanı olan bir ticaret bölgesi olarak faaliyet gösteriyor.

Bölgemizde derneğimiz daha bir yıllık bir dernek derneğimizi su yüzden kurduk. Bölgede çok ciddi güvenlik sorunları oluştu biz de bireysel olarak bu durumdan mücadele etmek yerine kurum olarak mücadele etmeye karar verdik. Bundan yola çıkarak hatta tüzüğümüzü bile kalem kalem yazarak üniversitelerle istişare ettik ve derneğimizi kurup çalışmaya başladık.

GÜVENLĪK SORUNLARININ ÖNÜNE GEÇMELÍYÍZ

Güvenlik sorununun yanı sıra başka sorunlarında olduğunu gördük. Derneğimiz sıradan bir dernek değil. Ayrıca bölge de idareci gibi çalışan bir dernek bölgeye dair ne yapılacaksa önce bize gelir biz değerlendiririz. NİLTİMDER olarak Bursa’ya değer katmaya çalışıyoruz Ankara için OSTİM ne ise Bursa içinde NİLTEM o olsun istiyoruz.

Tekrardan sorunlara değinecek olursak güvenlik sorunlarına çözüm bulmak için şehrin kolluk kuvvetleri ile birlikte çalışmaya başladık ve bölgemizde güvenlik sorunu milimize dereceye indi.

Bölgeye ulaşım açısından belediye ile irtibata geçtik yolların iyileştirmesini sağladık. Bölgede afet, su basmaları oluyordu. Bu konuda yine BUSKİ ile görüştük çözüm yolları aradık. Biz sadece sorunu anlatmıyoruz, çözüm odaklı projeler ile gidiyoruz.

Diğer problem ise bölgenin aydınlatılma problemi idi bunun için de UEDAŞ ile irtibata geçtik projemizi sunacağız bu sorunun da çözülmesi için adım atacağız. Bölgede yurt içi ve yurt dışı faaliyet gösteren büyük firmalarımız var bu konuda firmalarımızın sorunlarını isteklerini masaya yatırıp çözüm bulmaya çalışıyoruz.

Biliyoruz ki Türkiye çapında faaliyet gösteren firmalar büyüdükçe Bursa büyüyecek, ülke büyüyecek. Bizim derneğimiz firmalar ve kurumlar arası iletişimi sağlamak için var.

Bölgemizde karakol sağlık ocağı ve afetlere müdahale için çalışacak bir kompleks oluşturmak istiyoruz. Bunlar bireysel olarak sunuldu ama artık NİLTİMDER olarak bu sorunlar biz dile getiriyoruz.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.