Nuray Dülgar’dan hafızalara kazınan bir yaşam! Karartma Geceleri

Nuray Dülgar’dan hafızalara kazınan bir yaşam! Karartma Geceleri
Yayınlama: 06.03.2023 16:20:24
A+
A-

Sosyal Çalışmacı, şair ve yazar Nuray Dülgar’ın kaleme aldığı, kısa sürede büyük ilgi gören ilk kitabı “Karartma Geceleri” ikinci baskısı ile raflarda yerini aldı.

 Ne zaman bir insanın kalbi ağrımaya başlar?

2021 yılında ilk kitabı Karartma Geceleri’ ni yayınlayan Bursalı yazar Nuray Dülgar ‘ın  realizm etkisi ile yazdığı, gerçek yaşamı kurgu ile harmanladığı roman,okuru daha ilk soru ile içine çekiyor. Romanın kahramanı Bade’nin yaşam öyküsü sizi derinden sarsıyor ve  acı çeken kahraman yine bir kadın oluyor.“Yüreğimde ağlar örüldü kederimden” sözü yaşananları ilmek ilmek hafızalara kazıyor ve  sağa sola savruluyorsunuz. Sonrasında amazon bir kadının nasıl oluştuğunu, nasıl değiştiğini, nasıl güçlendiğini ve neleri feda ederek sona geldiğini sakince anlatıyor. İlk kitabında; “İnsan olmak, apayrı bir gölgedir.Görebilmek için huzurlu bir aydınlıkla bakmak gerekir.” derken ikinci kitabının da müjdesini veriyor.

Karanlıktan Aydınlığa

Karartma Geceleri kısa sürede ikinci baskısı ile raflarda yerini alan, hiç bitmesin isteyeceğiniz, okurken insanın zihninde adeta film gibi sahnelerin canlandığı, akıcı ve sürükleyici bir roman.Sabırsızlıkla, “Sonra ne oldu? Ne olacak?” soruları fazlasıyla zihninizi kurcalıyor. Yazarın dediği gibi; “ Son…Son değildir hiçbir zaman!

Serinin devamı niteliğinde olan ikinci kitabı Aydınlanmış Geceler de “Hayat kötü eli iyi oynama sanatıdır” diyerek herşeye rağmen yazar Nuray Dülgar inancı ve umudu simgeliyor. Kültürün ve insan davranışlarının bireyler üzerindeki etkilerini büyüleyici bir üslupla anlatan yazar;insan davranışları eşliğinde, okurları kendi ruhuyla tanışmaya, eksiksiz bir anlatım şekliyle davet ediyor. Bu yönüyle film olmaya aday seri iki roman okurları bekliyor.

2004 yılından beri yazılarını kaleme alan Nuray Dülgar,Bursa’da yaşıyor.

Toplum ve İnsan Davranışları üzerine uzun yıllardır araştırmalar yapan yazarın  büyük ilgi gören ilk kitabı Karartma Geceleri ve ikinci kitabı Aydınlanmış Geceler’in  ikinci baskısı İBK Yayınları tarafından baskıya hazırlandı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş