ÖSYM YKS 2024 Sonuçları Açıklandı mı ?

ÖSYM YKS 2024 Sonuçları Açıklandı mı ?
Yayınlama: 10.07.2024 17:12:30
A+
A-

Geçtiğimiz haftalarda binlerce öğrenci YKS 2024 sınavlarına katılmış TYT, AYT ve YDT oturumlarında sorumlu oldukları alanlardan soruları yanıtlamışlardı. Adaylar sonuçların açıklanmasının ardından sınavda elde ettikleri puanları ve sıralamaları öğrenecekler. Bu sıralamalarda adayların üniversite tercihlerinde önemli rol oynayacak. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM YKS 2024 sonuç tarihi…

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 sonrasında, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih merak ediliyor. YKS 2024, 8 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 9 Haziran’da Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarıyla tamamlandı. ÖSYM, sınavın hemen ardından, 9 Haziran’da soruları ve cevap anahtarını yayınladı. Adaylar, resmi sonuçlar öncesinde doğru ve yanlışlarını kontrol etme fırsatı buldular.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin YKS 2024 sınav kılavuzunda verdiği bilgilere göre, TYT, AYT ve YDT sınavlarının sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde duyurulacak. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM’nin sonuç sorgulama sayfası olan “sonuc.osym.gov.tr” adresinden öğrenebilecekler. Saat ile ilgili bir paylaşım yapılmasa da 17 Temmuz’da saat 09.00’dan sonra gün içerisinde sonuçların erişime açılması bekleniyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.