Siyasilerden UEFA’ya tepki!

Siyasilerden UEFA’ya tepki!
Yayınlama: 05.07.2024 18:31:39
A+
A-

UEFA Merih Demiral’a Bozkurt işareti nedeniyle 2 maç men cezası verdi. Siyasilerden tepkiler gecikmedi…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından UEFA’nın ceza kararının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Siyasilerden UEFAya tepki

“Kararın özgürlükçü ve hakkaniyetli bir yaklaşımla ve savunma dosyası ciddiyetle incelenerek düzeltilmesini bekliyoruz. “ dedi.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş da sosyal medya hesabından, men cezasının maksadını aşan bir karar olduğunu belirterek kınadı.

Siyasilerden UEFAya tepki

“Bu ceza, çifte standartlı, önyargılı bir anlayışın neticesidir. Maksadını aşan bu karar, Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na gölge düşürdüğü gibi sporun barış ve dostluk iklimini de zedelemektedir” vurgusu yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise, Demiral’a men cezası verilmesi esefle karşılandığı vurgulandı.

Siyasilerden UEFAya tepki

“Yurt içinde ve yurt dışındaki tüm vatandaşlarımızda derin bir hayal kırıklığı yaratan bu karar, bazı Avrupa ülkelerinde yabancılara karşı ön yargılı davranma eğiliminin giderek arttığı yönündeki değerlendirmeleri güçlendirmiştir” denildi.

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ise, uygulanan cezanın futbol tarihinde kara leke olarak yer alacağını belirtti.

Siyasilerden UEFAya tepki

”Tamamen siyasi bir yaklaşımın uygulandığı bu kararla, milli sevincimize gölge düşürülmek istenmektedir. “ ifadelerine de yer verdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, UEFA’nın kararının son derece hatalı olduğunun altını çizdi.

Siyasilerden UEFAya tepki

Çelik, “UEFA futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürmüştür.” dedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler den de tepki geldi.

”Siyasi sebeplerle aldığı kararı kınıyorum. Bozkurt işareti geleneksel manada duruştur eylemdir. Futboldan elinizi çekin.” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, “UEFA, bahse konu ayıplı kararını geri almadan A Milli Futbol Takımımızın Hollanda karşılaşmasına çıkmaması ve bir hak olan demokratik protestosunu bu şekilde göstermesi ahlaki ve milli nitelikli bir beklentidir” çağrısı yaptı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.