Space Zoom özelliğinin insanları kandırdığı iddia edildi: Samsung’tan cevap gecikmedi

Samsung akıllı telefonlarında bulunan Space Zoom özelliğinin resim çekimi sırasında yapay zeka kullanarak kullanıcıları kandırdığı söyleniyor.

Space Zoom özelliğinin insanları kandırdığı iddia edildi: Samsung’tan cevap gecikmedi
Yayınlama: 16.03.2023 21:43:00
A+
A-

Samsung Galaxy S23’ün resim çekerken kullanıcıları kandırdığı iddia edildi. Güney Kore şirketi Samsung, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamalarda iddiaları reddederek çekilen resimlerin yapay zekanın kapatılarak çekildiğini ve görüntülerin tamamen doğal olduğunu savundu.

Geçtiğimiz günlerde Galaxy S23 ile Ay’ın çekilmiş görüntülerinin yapay zekanın müdahalesiyle oluşturulduğu iddia edildi. Kullanıcılara göre Samsung Galaxy S23 Ultra’da yer alan kamerasındaki yapay zeka modeli, Ay’ın resmi çekilirken otomatik düzeltmeye giderek kullanıcıları kandırdı.

 

Space Zoom özelliğinin insanları kandırdığı iddia edildi: Samsung'tan cevap gecikmedi

 

SAMSUNG İDDİALARI YALANLADI

Space Zoom özelliğinin bulunduğu Samsung akıllı telefonları, Reddit isimli sosyal medya sitesinde eleştirilere maruz kaldı. Kullanıcılar bu özelliğin sahte ay fotoğrafları oluşturarak insanları kandırdığını savundu. Samsung tarafından yapılan açıklamalarda ise suçlamalar tamamen reddedildi. Konuyla ilgili Samsung’un yapmış olduğu açıklamada;

“Bir kullanıcı Ay’ın fotoğrafını çektiğinde, AI (yapay zekâ) tabanlı sahne optimizasyon teknolojisi Ay’ı ana nesne olarak tanır ve çok kareli kompozisyon için birden fazla çekim yapar, ardından AI görüntü kalitesinin ve renklerinin ayrıntılarını geliştirir. Fotoğrafa herhangi bir görüntü bindirme uygulamıyor” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca şirket, kullanıcıların resim çekerken yapay zeka ve otomatik iyileştirme ayarlarını devre dışı bırakabilme seçeneğinin bulunduğunu söyledi. Yine de kullanıcıların bunu yapmalarını önermeyen Samsung; “Ancak bunu yapmak, Sahne Optimizasyonu açıldığında mümkün olan sonuçları elde etmenizi imkansız hale getirecektir, çünkü bu özellik, pozlamayı ayarlamanın çok ötesine geçer” açıklamasında bulunarak, kameranın barındırdığı özelliğin kullanıcılar için büyük bir yarar oluşturduğunu ifade etti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş