SpaceX, astronotlu yapılacak olan fırlatmayı iptal ettiğini duyurdu

SpaceX, astronotlu yapılacak olan fırlatmayı iptal ettiğini duyurdu. Uzaya gönderilmesi istenen roketin uçuşu fırlatmaya iki dakika kalan iptal edildi.

SpaceX, astronotlu yapılacak olan fırlatmayı iptal ettiğini duyurdu
Yayınlama: 27.02.2023 20:11:49
A+
A-

Uzay mekiği ve roket üreticisi olan SpaceX, Kennedy Uzay Merkezi üzerinden fırlatılması planlanan roket için bir haber yayınladı. Yayınlanan habere göre roketin motorunda yer alan ateşleme sisteminde oluşan arıza nedeniyle fırlatma iptal edildi. SpaceX’in fırlatmaya iki dakika kala verdiği iptal kararından sonra araştırmalar için gerekli çalışmalar yürütülmeye başlandı.

İptal edilen fırlatmadan sonra itici yakıt boşaltımı başlatıldı. Kısa süre sonra itici gaz boşaltma işlemi tamamlandı ve fırlatma kaçış sistemi devre dışı bırakıldı. Ardından mürettebatın dışarı çıkması sağlandı.

 

YAKIN BİR TARİHE ERTELENDİ

İki ABD’li astronot, bir Rus kozmonot ve son olarak BAE’li astronotunu taşıyacak olan uzay aracının incelenmesi için çalışmalar başladı.

SpaceX twitter üzerinden yayınladığı haberde, uçuşun 2 Mart Perşembe günü gerçekleşeceğini belirtti. Ekip lideri Stephen Bowen, iyi olduklarını ve yeniden göreve gönderilmesini sabırsızlık bekleyeceklerini belirtti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş