T24’ten TUSAŞ ve Baykar’ı hedef alan çirkin iddialar

T24 haber sitesinde yer alan “TUSAŞ engellenirken Baykar’ın önü açılarak devlet zarara uğratıldı” şeklinde servis edilen iddiaların gerçeği yansıtmadığı TUSAŞ’ın ticari itibarını zedelemeyi hedeflediği ifade edildi.

T24’ten TUSAŞ ve Baykar’ı hedef alan çirkin iddialar
Yayınlama: 02.05.2023 20:06:46
A+
A-

T24 haber sitesinde “TUSAŞ’tan atılan İHA Direktörü mühendis: TUSAŞ engellenirken Baykar’ın önü açılarak devlet zarara uğratıldı; can güvenliğimden endişe ediyorum!” başlığıyla son zamanlarda hedef haline getirilen TUSAŞ ve Baykar hakkında yeni bir algı operasyonuna girişildi.

 

T24'ten TUSAŞ ve Baykar'ı hedef alan çirkin iddialar

 

Devlet kaynakları ile geliştirilen ANKA projesi altyapısının Baykar A.Ş. firması projesi lehine  yok sayıldığı ve Baykar A.Ş firmasına kaynak aktarılarak devletin zarara uğratıldığı iddia edildi.

TUSAŞ AÇIKLAMA YAPTI

TUSAŞ’ın iş akdi feshedilen eski bir çalışanı tarafından öne sürülen söz konusu iddiaların, eski firmasının ticari itibarını zedelemeye ve kendisi hakkındaki yargı sürecini etkilemeye yönelik ve gerçek dışı olduğu açıklaması yapıldı.

 

T24'ten TUSAŞ ve Baykar'ı hedef alan çirkin iddialar

 

TUSAŞ’tan T24’ten yayılan çirkin iddialara karşı yaptığı açıklama şu şekilde;

İş akdi feshedilen eski çalışanımız tarafından sosyal medyada yapılan bir takım açıklamalar, ticari itibarımızı zedelemeye ve mevcut yargı sürecini etkilemeye yönelik gerçek dışı açıklamalardır.

Bu kişi hakkında “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme” suçu kapsamında suç duyurusunda bulunulmuş ve ilk derece yargılaması sonucunda adı geçen kişi hapis cezası almıştır. Zaten bu durum da açık kaynaklarda yer almaktadır.

Yargılamanın devam etmesi sebebi ile yargıya saygımız, inancımız ve hukuki yükümlülüklerimiz doğrultusunda Şirketimizce daha detaylı bir açıklama yapılamamaktadır.

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş