Taciz iddiasıyla yargılanan şarkıcı Kurtuluş Kuş’a zorla getirme kararı

Aydın’ın Efeler ilçesinde, otel odasında hayranı olan 19 yaşındaki genç kıza nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan şarkıcı Kurtuluş Kuş hakkında, mahkeme sonraki duruşmaya zorla getirilmesine ve yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi. Duruşmaya katılan genç kız, “Ben doktor doktor, o ise sahne sahne geziyor.” diyerek şikayetini yineledi.

Taciz iddiasıyla yargılanan şarkıcı Kurtuluş Kuş’a zorla getirme kararı
Yayınlama: 14.02.2023 09:02:57
A+
A-

Şarkıcı Kurtuluş Kuş hakkında, 27 Şubat 2022 tarihinde, Aydın’ın Efeler ilçesindeki otelde hayranı olan B.B. (19) adlı kıza karşı “nitelikli cinsel saldırı” suçunu işlediği iddiasıyla 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, Kuş ile B.B.’nin, sosyal medya üzerinden tanıştıkları belirtildi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

İddianamede ikilinin ilk olarak Kuş’un İzmir’de verdiği konser çıkışı yüz yüze görüştüğü, ardından Aydın’da yine konser çıkışında buluşup otel odasında görüştüklerine yer verildi. Bu görüşmede yakınlaşma olmadığı ancak Kuş ile B.B.’nin mesajlaşmaya devam ettikleri vurgulandı. Kuş’un, olay tarihinde Aydın’a konser için tekrar geldiği, B.B.’yi de kente çağırdığı kaydedildi.

 

Taciz iddiasıyla yargılanan şarkıcı Kurtuluş Kuş'a zorla getirme kararı

 

“ZORLA BİRLİKTE OLDU”

B.B.’nin, hediyesini vermek için saat 04.00 sıralarında, arkadaşlarıyla Kurtuluş Kuş’un kaldığı otele gittiği, odada başka kişilerin de bulunduğu ancak ilerleyen saatlerde başka bölmeye geçip sohbet ederken, Kuş’un, B.B.’nin kıyafetlerini çıkarmaya çalıştığı belirtildi. Kuş’un, B.B.’nin direnmesine rağmen zorla birlikte olduğu iddianamede vurgulandı. Kuş’a direnen B.B.’nin, yaşadığı acı nedeniyle attığı çığlıkların görevliler tarafından duyulduğuna da dikkat çekildi.

KURTULUŞ KUŞ DURUŞMAYA KATILMADI

Davanın, ikinci duruşması bugün görüldü. Duruşmaya şikayetçi olan B.B., avukatları ve ailesi katılırken, tutuksuz sanık Kurtuluş Kuş çağrı yapılmasına rağmen duruşmaya katılmadı.

 

Taciz iddiasıyla yargılanan şarkıcı Kurtuluş Kuş'a zorla getirme kararı

 

“BEN DOKTOR DOKTOR, O İSE SAHNE SAHNE GEZİYOR”

B.B. ifadesinde, ilk duruşmada dinlenen tanıkların söylediği “kırmızılı kızın” kendisi olduğunu söyledi. B.B. ifadesinde, “Merve Gürgen’i hastane müdürü diye tanıttılar. Sanığın duruşmaya neden gelmediğini bilmiyorum. İlk duruşmaya ‘bacağım’ kırık diye rapor alıp gelmedi. Size bile yalan söylüyor. SEGBİS ile duruşmaya katılıyor. Sanığın burada hazır bulunmasını istiyorum. Mahkemeyi yanıltmaktadır. Neden kaçtığını anlamıyorum. İlk duruşmadan sonra otobanda canıma kıymak istedim. Ben doktor doktor o ise sahne sahne geziyor” diyerek şikayetini yineledi.

ZORLA GETİRİLME KARARI

B.B.’nin avukatı da sanık Kuş’un tutuklu yargılanmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanık Kuş için yurt dışına çıkış yasağı koyup bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, Kuş’un tutuklu yargılanması yönündeki talebi de reddedip duruşmayı erteledi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.