Teknoloji devinin kurucusu hayatını kaybetti!

Ünlü teknoloji devi Intel’ın kurucu ortağı Gordon Moore’un 94 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi. Intel’in gelişme göstermesinde etkili rol oynayan Moore, ailesinin yanında hayata gözlerini yumdu.

Teknoloji devinin kurucusu hayatını kaybetti!
Yayınlama: 26.03.2023 10:11:24
A+
A-

Intel, 24 Mart Cuma günü kurucu ortaklarından Gordon Moore’un 94 yaşında vefat ettiğini duyurdu. Moore’un Cuma günü Hawaii’deki evinde ailesi ile birlikte vakit geçirirken öldüğü bildirildi. Intel firmasının kurucu ortaklarından biri olan Moore, Temmuz 1968’de Robert Noyce ile birlikte Intel’i kurdu ve 2006 yılında emeritus başkan olarak görevinden ayrılana kadar çok sayıda pozisyonda görev yapmıştı.

Moore’un ölümünü yorumlayan mevcut Intel CEO’su Pat Gelsinger şunları söyledi:

“Gordon Moore içgörüsü ve vizyonuyla teknoloji endüstrisini tanımladı. Transistörlerin gücünün ortaya çıkmasında etkili oldu ve on yıllar boyunca teknoloji uzmanlarına ve girişimcilere ilham verdi. Intel olarak Moore Yasası’ndan ilham almaya devam ediyoruz ve periyodik tablo tükenene kadar bu yasanın peşinden gitmeye niyetliyiz. Gordon’un vizyonu, teknolojinin gücünü dünyadaki her insanın hayatını iyileştirmek için kullandığımız gerçek kuzeyimiz olarak yaşamaya devam ediyor. Kariyerim ve hayatımın büyük bir bölümü Gordon’un Intel’in dümenindeki liderliğinin sağladığı olanaklar çerçevesinde şekillendi ve onun mirasını ileriye taşımanın onur ve sorumluluğunu taşıyorum.”

Moore 3 Ocak 1929 tarihinde San Francisco’da doğdu. Intel’in açıklamasına göre Gordon Moore’dan geriye eşi Betty, iki oğlu Kenneth ve Steven’ın yanı sıra dört torunu kaldı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş