TR Düşünce Kulübü Bursa yeni adresine kavuştu

TR Düşünce Kulübü Bursa, Genel Merkezlerinin yeni adresi olan İhsaniye Mahallesi’nde açılış programı gerçekleştirildi.

TR Düşünce Kulübü Bursa yeni adresine kavuştu
Yayınlama: 08.11.2023 16:20:58
A+
A-

TR Düşünce Kulübü Genel Başkanı Ercan Yakut’un konuşmasından satır başları şöyle;

Gazze’de can çekişen bebekler, insanlığın vicdanını fabrika ayarlarına döndürmeye yetmedi. “Yenişememe Sarmalı”na girdiği düşünülen ve olanca hızıyla devam eden Rusya Ukrayna Savaşı da çoktan kanıksanır hale geldi bile… Elma kokusuyla son uykusuna uyuyan Halepçe bebekleri, Karabağ’lı masumlar, Bosnalı canlar, Arakan’lı yavrular, Irak’ın katledilen nesli ve göz aydınlığı kızları, Suriyeli kıyıya vuran minik bedenler, Uygur müslümanları ve Gazze? Ne ilk ne de son. Hele Afrika.. İnsan cinsinin utanç tablosu… Bunlar sadece son 40 yılda olagelenlerin bazıları. Ne dün ne bugün ne de yarın, dur durak bilmeyecek. Kimi devlet renginde, kimi din renginde, kimi terör renginde kan almaya, nefes kesmeye, hayat sonlandırmaya devam edecek. Yetkililer kınamaya, derin üzüntü bildirmeye devam edecekler. İnsanlık, terbiye edicisinin zulmünden sonra, boynuna kement atılmış ve kementin ucu 3 yaşındaki çocuğun eline verilmiş dev bir esir fil gibi.

“ESATET HAKKIN GÜCÜNÜN YOK SAYILMASI, GÜCÜN HAKKINA RAM OLUMMASIDIR”

Esaret, hapiste olmak değil, esaret, zincirlenmek değil. Esaret; yüreğindeki güvene, kalbindeki vicdana, aklındaki teraziye, dilindeki dengeye, gönlündeki duyguya kement vurulması ve kementin divanelerin eline verilmesidir. Esaret; hakikatin ölümsüzlüğünün farkedilememesi, pırlantanın kömür terazisinde tartılarak kıymetlendirilmesidir. Esaret hakkın gücünün yok sayılması, gücün hakkına râm olunmasıdır. Emperyal egemenlik hırsı, tek bir yöneticide meydana gelmiş arızi bir hal olduğunda, kendi devriyle başlar. Ancak ya kendi devrinde ya da bir süre sonra yerle yeksan olur. Bununla beraber, emperyal egemenlik, soydan gelen bir hak olarak içselleştirildiğinde, bu terbiye ile gelen neslin musibeti, çok daha yakıcı, çok daha tahripkârdır. Bu bağlamda Siyonizmin, vâd edilmiş toprak şeytaniliği için, insanlığın tümünü hedef tahtasına koyduğunu görmek, akıl sahipleri için bir gerekliliktir.

“TR DÜŞÜNCE KULÜBÜ OLARAK FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA OLDUĞUMUZU KAMUOYUNA BİLDİRMEK İSTERİZ”

Filistin’de yaşananların dini veya milli olması, Siyonizmin hedefinde oldukları gerçeğini değiştirmemektedir. Bunun bedelini ise yanıbaşımızda gün gün, saat saat kanları ile çoluk çocuk hep birlikte ödemektedirler. Bu yüzden Filistin meselesini önemsemek, insanlık onurunu önemsemek açısından çok ehemmiyetlidir. Tr Düşünce Kulübü olarak Filistin Direnişinin yanında olduğumuzu ve her türlü meşru savunma haklarını sonuna kadar destekleyeceğimizi, bir kez daha sizin aracılığınız ile kamuoyuna bildirmek isteriz.

“SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLİKLERİNİN ALAN DEĞİL VEREN OLDUĞUNU BU ÜLKEDE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Hizmetlerinde 14. Yılını geride bırakan TR Düşünce Kulübü olarak, tüm misafirlerimizi yeni genel merkezimizde ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Özellikle yerel basınımızın bugüne kadar çalışmalarımızı hakkıyla sahiplenişi, bizim için en güzel onurlardan biridir. Bugün burada olan ve geçmişte emeği geçen tüm basın mensubu arkadaşlarımıza bu yol arkadaşlığı ve samimi destekten ötürü şükranlarımızı arz ediyoruz. Dernek çalışmalarımız geçmişte olduğu gibi yine özverili üye ve yöneticilerimizin samimi gayretleriyle devam etmektedir. Sivil toplum temsilciliğinin öncü ve fedakâr olma vasfını her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Sivil toplum temsilciliklerinin alan değil veren el olduğunu bu ülkede görmek istiyoruz. Bu itibarla başta kıymetli üyelerimiz ve yöneticilerimizle büyük bir özveri ile dernek merkezimizi bu güzel mekâna taşımayı başardık ve sizleri burada ağırlamaktan duyduğumuz büyük memnuniyeti sizlerle paylaşmak istiyoruz.

“HEM KENDİMİZ HEM DE NESİLLERİMİZ İÇİN FİKRİ MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Kulübümüz, anayasa dedi, kentsel dönüşüm dedi, engelliler dedi, sivil toplum dedi, gıda güvenliği dedi, küresel finansın oyunları dedi, demokrasi dedi, devlete ihanet affedilmez dedi, gençlerin ufkunu açmak dedi, madencilik katliam olmasın dedi, Diyanet, Şehreküstü meydanındaki yıkılan binasını topluma meydan olarak vakfetsin dedi, birbirimizi anlamak ve konuşmak dedi, iktidar da konuşsun muhalefet de konuşsun dedi, buluşalım konuşalım anlaşalım dedi ve bugüne kadar geldi… Ama yorulmadı. Yeni şeyler söylemeye devam edeceğiz. Siz bizlerle oldukça, Hakkın sesini yüceltmek isteyenler oldukça, biz hakikati konuşmaya, hatırlatmaya, uyarmaya ve fikir üretmeye devam edeceğiz. 100. yılını büyük bir onurla kutladığımız Cumhuriyetimize sahip çıkacak nesiller, çabalarımızla bırakacağımız hizmetler ve eserlerde anlam bulacak, bölgemize ve tüm dünyaya örnek olabileceklerdir. Dolayısıyla hem kendimiz hem de nesillerimiz için fikri mücadeleye devam edeceğiz.
Bu vesile ile açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize ve haziruna, TR Düşünce Kulübü Camiamıza ve siz değerli basın mensuplarına can-ı gönülden şükranlarımızı bildiririz.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.