Türkiye’de bir ilk… Dijital dünya ile gerçek dünya bir araya geliyor!

Dijital dönüşümde yeni bir dönemi simgeleyen Siemens Xcelerator hayata geçirildi. Türkiye’de bir ilk olan proje ile dijital dünya ve gerçek dünya bir araya getirilerek 4 binden fazla şirketle dijital bir ekosistem oluşturulacak.

Türkiye’de bir ilk…  Dijital dünya ile gerçek dünya bir araya geliyor!
Yayınlama: 27.03.2023 20:35:39
A+
A-

Gelecek için bugünü dönüştüren Siemens Türkiye, endüstri, binalar, şebekeler ve ulaşım alanlarında faaliyet gösteren her ölçekten müşterisi için dijital dönüşümü hızlandırmak ve değer yaratmak amacıyla Siemens Xcelerator’u hayata geçirdi.

Siemens Türkiye’den yapılan açıklamaya göre, tüm sektörlerde işletmelerin sürdürülebilirliğini, enerji verimliliğini ve dijital dünyaya uyumunu artıracak çözümler sunarak gelecek vizyonunu tasarlayan Siemens Türkiye, dijital ile fiziksel dünyayı buluşturan teknolojilere bir yenisini ekledi.

 

Türkiye'de bir ilk... Dijital dünya ile gerçek dünya bir araya geliyor!

 

SİEMENS, XCELERATOR PROJESİNİ SUNDU

Siemens Türkiye, bu anlayışla şirketlerin dijital dönüşümünü hızlandırmak amacıyla büyük ölçekliden, bağımsız yazılımcılara kadar birçok iş ortağının birden fazla dijital çözümünü bir araya getiren Siemens Xcelerator’ı sundu.

www.siemens.com/xcelerator üzerinden ulaşılabilen platform; altyapı, ulaşım hizmetleri, yiyecek-içecek, kimya, otomotiv, sağlık ve daha birçok kilit endüstriye yönelik farklı iş ortaklarının, her ölçekten müşteri ihtiyaçlarına uygun çözümlerine ulaşma imkanı sunuyor.

İş ortaklarının birlikte değer yaratmasını sağlayan bir ekosistem oluşturan platform, aynı zamanda gelecek için bugünün dönüşümüne de hız kazandırıyor.

 

Türkiye'de bir ilk... Dijital dünya ile gerçek dünya bir araya geliyor!

 

TÜRKİYEDE BİR İLK! 4 BİNDEN FAZLA ŞİRKETLE EKOSİSTEM OLUŞTURALACAK

Siemens Xcelerator, sunduğu çözümlerle müşteriler, iş ortakları ve geliştiriciler arasındaki etkileşimi artırma ve kolaylaştırmanın yanında eğitim almak, keşfetmek ve bilgi alışverişi edinmek hedefiyle oluşturulmuş dijital bir pazar yeri olma özelliği taşıyor.

Türkiye’de bir ilk olan ve Siemens’in tüm dünyada 4 binden fazla iş ortağıyla bir çözüm ekosistemi oluşturma hedefi dijital platform Siemens Xcelerator, herkesin kullanımına açık olarak tasarlandı. Ekosistem, sektörlerin değişen ihtiyaçları ile hızla kendini güncelleyecek ve kullanıcıların geri bildirimleri üzerinden gelişimini sürdürecek.

Siemens Xcelerator’ın tanıtımına yönelik Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından kurulan dünyanın en büyük dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi MEXT’te, Siemens Türkiye tarafından çalışanların ve müşterilerin katıldığı hibrit bir etkinlik düzenlendi.

 

Türkiye'de bir ilk... Dijital dünya ile gerçek dünya bir araya geliyor!

 

SİEMENS DİJİTAL DÜNYA İLE GERÇEK DÜNYA BİR ARAYA GETİRİYOR 

Açıklamada tanıtım toplantısındaki konuşmasına yer verilen Siemens AG Strateji ve Teknoloji Başkanı Dr. Peter Koerte, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Siemens Xcelerator, Siemens ve üçüncü taraflardan ürünler, çözümler ve hizmetler sağlayan açık bir dijital iş platformudur. Her şey müşterilerimizin iş hedeflerine daha hızlı ulaşabilmeleri için dijitalleşmeyi kolaylaştırmakla ilgili. Günümüzde her şeyin hızını artıran dijitalleşme süreci, rekabeti de aynı hızda etkiledi. Bu süreçte basit çözümlere ihtiyacımız var.

Siemens Xcelerator, dijitalleşmeye yönelik tüm çözümleri bir arada bulabileceğiniz bir platform. Bu platformda binlerce onaylı geliştirici, uygulama ve yüzlerce çözüm yer alıyor. Bu çözümler sayesinde maliyet ve zaman tasarrufu sağlanıyor, üretim, dijital dünyaya çok daha hızlı bir şekilde optimize ediliyor.”

Koerte, Siemens Xcelerator’un dijital dünya ile gerçek dünyayı bir araya getirdiğini aktaran Koerte, ekosistemin içerisinde uzmanlardan oluşturdukları bir network ağı bulunduğunu, bu ağın yalnızca büyük ölçekli şirketler için değil, KOBİ’ler için de çok kıymetli bilgiler ve çözümler içerdiğini, ayrıca burada sektör bazında oluşturdukları sektörel toplulukların da kullanıcılara çok büyük kolaylıklar ve avantajlar sağladığını aktardı.

 

Türkiye'de bir ilk... Dijital dünya ile gerçek dünya bir araya geliyor!

 

TEKNOLOJİK SİSTEMLER BİRBİRLERİYLE BAĞLANTILI OLACAK

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Gelis de Siemens Xcelerator’ın Siemens için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Siemens Türkiye olarak müşterilerimize değer yaratmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızdan en önemlisi de Siemens Xcelerator oldu. Platformumuz, Siemens için yeni bir dönemi başlatıyor. Siemens Xcelerator, şirketlerin dijital çağda dönüşümlerini tamamlayacak ve sadece Siemens’in sunduğu çözümleri değil, ortaklarının ürünlerini de içeren bir ekosistem olacak. Bu ekosistemde sunulan tüm ürünler birbirleri ile bağlantılı hale gelecek ve bir pazar ortamında uzmanlar ile kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştıracak. Teknolojik sistemler birbirleri ile konuşmaya başladığında verimlilik artacak.”

Platform üzerinde nesnelerin interneti (IoT) özellikli donanım ve yazılımın yanı sıra Siemens ve ortaklarının geliştirdiği hizmetler yer alıyor. Ayrıca, ürün portföyünün ve referans örneklerinin incelenmesine olanak sağlayan Siemens Xcelerator’da sunulan çözümlerin tamamı, birbiri ile entegre bir şekilde çalışıyor.

VATANDAŞLAR MERAK ETTİKLERİ SORULARI SORABİLİYOR

www.siemens.com/xcelerator üzerinde yer alan chat ekranından tüm sorularına yanıt alma imkanı bulacak kullanıcılar, platform üzerinden metaverse, IOT, Cybersecurity, Yapay Zeka, as-a-Service (kullanıma hazır, kolayca adapte edilebilen ve tak-çalıştır uygulamalar) içeren konularda kazanım elde edebilecek.

Böylece Siemens Xcelerator, endüstriyel metaverse yolu açmaya yardımcı olacak. Dijital ikiz sayesinde verimsiz alanlarını ve üretim hatalarını görme fırsatı yakalayan kullanıcılar, karşılaşabilecekleri tüm riskleri de önleyebilecek.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.