Yapay zekanın babası, Google’dan istifa etti!

Yapay zekanın babası olarak bilinen Dr. Geoffrey Hinton, yapay zekanın tehlikeleri hakkında özgürce konuşmak için Google’dan istifa ettiğini, yapay zekanın farklı olduğunu ve kısmen bu alana yaptığı katkılardan pişmanlık duyduğunu söyledi.

Yapay zekanın babası, Google’dan istifa etti!
Yayınlama: 02.05.2023 22:21:50
A+
A-

Yapay zekanın babası olarak tanıtılan Dr. Geoffrey Hinton internetteki sahte bilgi, video ve fotoğraf seli ve yapay zekanın iş piyasasını alt üst etme olasılığı konusundaki endişelerini gerekçe göstererek Google’dan ayrıldı.

New York Times’ın haberine göre, Toronto Üniversitesi’nde iki öğrencisiyle birlikte 2012 yılında bir sinir ağı inşa eden Dr. Geoffrey Hinton bu hafta Google’dan ayrıldı.

 

Yapay zekanın babası, Google'dan istifa etti... 'Yaptığım işten pişmanım' dedi ve uyardı!

 

YAPAY ZEKA KONUSUNDA ÖZGÜRCE KONUŞABİLMEK İÇİN İSTİFA ETTİ!

75 yaşındaki Hinton, yapay zekanın tehlikeleri hakkında özgürce konuşmak için istifa ettiğini ve kısmen bu alana yaptığı katkılardan pişmanlık duyduğunu söyledi. Hinton on yıl önce Google tarafından şirketin yapay zeka teknolojisini geliştirmeye yardımcı olması için görevlendirilmişti.

Google’ın endişelenmeye başladığını belirtti.

Hinton, New York Times’a verdiği demeçte, geçen yıla kadar Google’ın teknolojinin “uygun bir temsilcisi” olduğuna inandığını, ancak Microsoft’un Bing arama motoruna bir chatbot eklemeye başlamasıyla bu durumun değiştiğini ve şirketin arama işine yönelik risk konusunda endişelenmeye başladığını söyledi.

“HERHANGİ BİR KİŞİDEN ÇOK DAHA FAZLASINI BİLEBİLİR”

Açıklamalarına devam eden Hinton,

“Yapay zekalı sohbet robotlarının bazı tehlikelerinin “oldukça korkutucu” olduğunu belirterek, insanlardan daha zeki hale gelebilecekleri ve “kötü aktörler” tarafından istismar edilebilecekleri uyarısında bulundu.

Geliştirmekte olduğumuz zeka türünün sahip olduğumuz zekadan çok farklı olduğu sonucuna vardım.

Yani sanki 10.000 kişi varmış ve bir kişi bir şey öğrendiğinde herkes otomatik olarak onu biliyormuş gibi. İşte bu sohbet robotları bu şekilde herhangi bir kişiden çok daha fazlasını bilebilir.” dedi.

 

Yapay zekanın babası, Google'dan istifa etti... 'Yaptığım işten pişmanım' dedi ve uyardı!

“BİRÇOK MESLEĞİN YERİNİ ALABİLİR”

Hinton ayrıca yapay zekânın eninde sonunda avukat yardımcılığı, kişisel asistanlık ve diğer “angarya işler” gibi işlerin ve potansiyel olarak gelecekte daha fazlasının yerini alacağından endişe duyduğunu belirtti.

Hinton açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Yıllar boyunca yaptığımız pek çok sohbetten büyük keyif aldım. Onu özleyeceğim ve iyi olmasını diliyorum!

Yapay Zeka İlkelerini yayınlayan ilk şirketlerden biri olarak, yapay zeka konusunda sorumlu bir yaklaşım benimsemeye devam ediyoruz. Ortaya çıkan riskleri anlamak için sürekli öğreniyor ve aynı zamanda cesurca yenilikler yapıyoruz.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.