Yardım gönderirken bu hususa dikkat!

Yardım gönderirken bu hususa dikkat!
Yayınlama: 09.02.2023 12:54:06
A+
A-

Türkiye’nin bütün kentleri 10 ilimizi etkileyen büyük deprem için seferber oldu. Bireysel gönderilen yardımların yerine ulaşmadığını belirten vatandaşlar, yardımların kurumlar aracılığıyla koordineli olarak gönderilmesini istiyor.

Türkiye, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu. Devlet ve millet el ele vererek yaraları sarmaya çalışırken, ortaya bazı istenmeyen görüntüler çıktı.

 

“YARDIMLAR TEK ELDEN KOORDİNE EDİLMELİ”

Deprem bölgesinde yardım dağıtımıyla ilgili bazı problemler olduğu öne sürülmüştü. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin çok büyük bir bölgede olduğunu ve ister istemez bölünme olduğunu belirterek toplanan yardımların tek elden koordine edilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Kurum, “Koordinasyonu AFAD yapmak zorunda. Koordinasyon merkezleri kurduk. Sahayı başıboş biçimde bırakırsak kaos çıkar. Örnek vereyim. Bir TIR geldi. Nurdağı’nda hasar var dedi ve orada durdu. Öbür TIR da oraya gidiyor, öbür TIR da oraya gidiyor. Öbür taraf ne olacak? Bunu dengeli şekilde dağıtmamız lazım.” açıklamasında bulundu.

 

YARDIM KOLİLERİ YOLLARA DÖKÜLÜYOR

Bölgeden gelen bazı görüntüler de Bakan Kurum’un açıklamalarının haklılığını ortaya çıkardı. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde çekilen görüntülerde, diğer kentlerimizden deprem bölgesine yardım için gönderilen kıyafetlerin ve kolilerin yollara döküldüğü, ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığı görüntülendi.

 

EN BÜYÜK PROBLEM YARDIMLARIN DAĞITILMASI

Bölgede bulunan vatandaşlar, gönderilen yardımların bireysel olarak değil, kurumlar aracılığıyla yapılması gerektiğini aksi takdirde büyük bir israfın yaşandığını belirtiyor. Deprem bölgesinde çok sayıda yardım tırının yükünü boşaltmak için beklediği ifade edilirken, vatandaşlar en büyük problemin yardımın getirilmesi değil, dağıtılması hususunda olduğuna dikkat çekiyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.