Yurt dışında ve gümrükte oy verme işlemi başladı!

Yurt dışında ve gümrükte oy verme işlemi başladı!
Yayınlama: 20.05.2023 08:14:26
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy verme işlemi bugün başladı. Yurt dışı temsilciliklerde 24 Mayıs’a, gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00’ye kadar oy kullanılabilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye’nin 73 ülkedeki 151 temsilciliğinde 167 noktada sandık kuruldu.

Dış temsilciliklerde oy verme işlemi, o temsilcilik için ilan edilen tarih aralığında hafta içi ve hafta sonu yerel saatle 09.00 ile 21.00 arasında, başkonsolosluklara bağlı şehirlerde ise yerel saatle 09.00 ile 18.00 arasında yapılabilecek.

Yurt dışı seçmenler, belirlenen temsilciliklerin herhangi birinde veya sandık kurulan herhangi bir gümrük kapısında oy kullanabilecek, bu işlem için randevu alınmasına gerek olmayacak.

Yurt dışında oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından oylar, 14 Mayıs’taki seçimlerde olduğu gibi, YSK’nın belirlediği yöntemlerle yüksek güvenlik altında, diplomatik kuryelerle Türkiye’ye getirilecek.

Bu oylar, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından Ankara ATO Congresium Fuar Merkezi’ndeki güvenlikli alanda saklanacak.

Türkiye’de 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından yurt dışı oylar da diğer sandıkların açılmasıyla birlikte sayılacak.

Oyların sayım ve dökümleri Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın nezaretinde yapılacak.

14 Mayıs seçimleri için Türkiye’nin yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında toplam 1 milyon 817 bin 10 kişi oy kullandı. Katılım oranı yüzde 52,69 oldu.

Yurt dışı temsilciliklerinde kullanılan oyların yüzde 57,47’sini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 39,57’sini Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu almıştı.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın oy oranı yüzde 1,90, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin oy oranı yüzde 1,06 olmuştu.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş