Gölyazı sezonu açıldı, turist akınına uğruyor!

Bursa’nın en zengin antik yerleşim yerlerinden biri olan Gölyazı, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte sezonu açtı ve vatandaşların uğrak noktası haline geldi.

Gölyazı sezonu açıldı, turist akınına uğruyor!
Yayınlama: 22.04.2024 10:26:22
A+
A-

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

Gölyazı, kış aylarında yerli halkını doğal güzellikleriyle büyülemeye devam ederken yaz aylarında da turistleri cezb ediyor. Farklı şehirlerden hatta yabancı ülkelerden gelen ziyaretçilerin vazgeçilmezleri arasında ise Gölyazı’nın tekne turları yer alıyor.

Sandal turlarının beraberinde tekne turlarınında start aldığını söyleyen Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkan vekili Aydoğan Uysal, “Sezon açıldı ve halkımıza hizmet vermeye başladık. Sandal ve teknede hizmet veriyorum. Sezonumuzu yeni açmış olmakla birlikte hem bayram vesilesiyle hem de hafta sonu vesilesiyle yogunluğumuz oluyor. Köylü olarakta memnunuz. Gölyazı turist akınına uğruyor. Dolayısıyla Turizmin bize kazandırmış olduğu bir tür ek gelir oldu bize de. Görüyorsunuz ki, Yaz aylarının gelmesiyle beraber sokaklarımız canlandı. Stantlar açıldı. Vtandaşlar da alışverişyapıyor. Ayrıca ziyarete gelen vatandaşlardan tekne ve sandala binmek için oldukça taleo alıyoruz. Memnunuz” dedi.

Sandal ve tekne turlarında fiyatlar

Sandal ve tekne turları hakkında fiyatlar karşısında ülkenin genel ekonomik sorunundan dolayı vatandaşların anlayışla yaklaştığını ve şikayetçi olmadıklarını söyleyen Uysal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güncel fiyatlarımız; küçük teknelerimizde kişi başı yüz lira durumunda taşıyoruz insanlarımızı. Büyük teknelerimiz ise gruplar veya turlara hitap ediyor. Ama kişi bazlı olarakta insanlar kiralayabiliyor. Bin 300 lira ile Bin 500 lira arasında değişen fiyatlarımızla kiralıyoruz. Vtandaşlarda fiyatlardan genel olarak şikayetçi değiller. Çünkü günümüz türkiyesinde malum ekonomik durumlardan ötürü anlayışlı yaklaşıyorlar. Bizde kooperatif olarak havuz sistemi ile çalışma durumumuz var. Yani şu anda aktif olarak ortalama 40 ya da 45 tane kayığımız var. Havuz sisteminde çalışıyoruz. Daha sonra da bunu eşit bir şekilde arkadaşlarımızla bölüştürüyoruz. ”

Tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekici

Eski Bursa’nın en zengin antik yerleşim yerlerinden biri olan Gölyazı, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte sezonu açtı ve vatandaşların uğrak noktası haline geldi. bir Rum köyü olan Gölyazı, Osmanlı döneminde Türklerin ve Rumların bir arada yaşadığı bir yerleşim yeriydi.

Günümüzde ‘Ağlayan ağaç’ adıyla anılan, Gölyazı’nın yarımadayla bağlantısını sağlayan köprünün başında bulunan 750 yıllık çınar da turistlerin hatıra fotoğrafı çektirdiği yerler arasında geliyor.

 

“Gölyazı’na gelen turist sayısının katlanacağını düşünüyorum”

Köklü bir tarihe sahip olması ve üç bin yıllık geçmişe dayanarak hem tarihi hem de doğal güzelliklerini koruduğunu vurgulayan Uysal sözlerini şöyle tamamladı:

“Burada doğup büyümüş insanlar olarak köyümüzün bu kadar eski bir tarihe sahip olduğunun bilincinde değildik. Hatta zaman içerisinde buranın geçmişi araştırılıp arkeologlar tarafından yakın zamanda gün yüzüne çıkarılmaya çalışan tarihi eserler halkımızın sunumuna açılırsa, gölyazına gelen turist sayısının katlanacağını düşünüyorum. Çünkü biraz evvel de bahsettiğim gibi 3 bin yılllık geçmişi olan bir merkezden bahsediyoruz. Arkeologların bir çok noktada kazı çalışmaları söz konusu. Kutsal alanlar var. Antik tiyatro var. Apollon tapınağının olduğu yer var. Sübyan mektebi denilen yer tekrar restore ediliyor ve ziyarete açılacak. Tabii bunların tamamlanması hemen olacak değil ama tamamlandığında turizm açısından katlanarak büyüyecek bir durumun söz konusu olacağını düşünüyorum. “

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.