11.9 milyon dolarlık sözleşme!

ASELSAN ve Roketsan, elektro-optik sistem tedariki için 11.9 milyon dolarlık bir anlaşmaya imzaladılar. Buna göre ASELFLIR-410 adı verilen sistemin tedarik edileceği belirtildi.

11.9 milyon dolarlık sözleşme!
Yayınlama: 02.08.2023 23:10:50
A+
A-

Konuyla ilgili olarak ASELSAN tarafından yapılan açıklamada, “ASELSAN ve ROKETSAN arasında Elektro-Optik Sistemi Tedariki ile ilgili toplam bedeli 11.900.000,- ABD Doları tutarında bir sözleşme imzalanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Roketsan ile ASELSAN arasında, IDEF’23 kapsamında ‘Kaideye Monteli CİRİT Silah Sistemi ASELFLIR-410 Elektro-Optik Sistemi Tedarik Projesi’ imza töreni gerçekleştirilmişti. 11.9 milyon dolarlık bahsi geçen sözleşmenin, ASELFLIR-410 ile ilgili olduğu değerlendiriliyor.

İmzalar atıldı... ASELSAN ve ROKETSAN arasında 11.9 milyon dolarlık sözleşme!

KMC’DE TACFLIR 380 YERİNE ASELFLIR-410 DÖNEMİ BAŞLIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslimatları devam eden Kaideye Monteli CİRİT (KMC) Silah Sistemi, Roketsan tarafından geliştirilen CİRİT, UMTAS ve L-UMTAS füzelerini atabilme kabiliyetine sahip. Sistemin hedef gözetleme ve lazer işaretleme ihtiyacı ise ABD’li TeledyneFLIR şirketi tarafından geliştirilen TacFLIR 380-HD Elektro-Optik Sistemi tarafından karşılanıyordu.

ASELFLIR-410 tedarikiyle birlikte KMC Silah Sistemi’nde, TeledyneFLIR üretimi TacFLIR 380-HD Elektrop-Optik Sistemi yerine ASELSAN tarafından geliştirilen bir yerli sistem kullanıma alınmış olacak. SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgiye göre; ASELFLIR-410, KMC Sistemi’ne hareket halindeyken dahi lazer işaretleme kabiliyeti sağlayacak. Lazer işaretleme, lazer güdümlü olan CİRİT ve LUMTAS füzeleri için kritik öneme sahip.

KMC SİLAH SİSTEMİ HAKKINDA

YALMAN Kulesi ile teçhiz edilen KMC; azami 8 adet CİRİT Füzesi veyahut 4 adet L-UMTAS/UMTAS/OMTAS Füzesi taşıyabiliyor. Karma konfigürasyonda ise KMC, 4 adet CİRİT Füzesi ile 2 adet L-UMTAS/UMTAS/OMTAS Füzesi yüklü şekilde görev yapabiliyor.

YALMAN Kuleli KMC Aracı için FNSS tarafından geliştirilen KAPLAN-10 platformu tercih edilmiş durumda.

Stabilize tareti sayesinde 40 kilometre hıza kadar hareket halindeyken atış kabiliyeti sağlayan KMC Silah Sistemi, kullanıcıya 8 kilometre menzile kadar da yüksek vuruş kabiliyeti sunuyor.

IIR Arayıcı Başlığa sahip UMTAS Füzesi 8+,
Lazer Arayıcı Başlığa sahip L-UMTAS füzesi 8+,
IIR Arayıcı Başlığa sahip OMTAS Füzesi 4+,
Lazer Arayıcı Başlığa sahip CİRİT Füzesi ise 8+ kilometre menzile sahip.

Bu sistem, ayrıca, üzerinde taşıdığı yüksek teknoloji ürünü elektro optik sistemle 20 kilometre menzile kadar da keşif ve gözetleme faaliyeti yürütebiliyor. KMC Silah Sistemi’ne, 7,62 mm Makineli Tüfek Entegrasyonu için de çalışmalar devam ediyor.

Öte yandan KMC Silah Sistemi’nin tekerlekli konfigürasyonu olan KMC-U’yu ise buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş