Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Turizm İstişare Toplantısı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Turizm İstişare Toplantısı
Yayınlama: 31.07.2023 16:09:25
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Bursa Turizmi ve Gastronomi ile ilgili bilgilendirme ve istişare toplantısı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu’nda gerçekleşti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmaları;”Yeşil Bursamız tarihi Kaplıcaları, denizi,sanayisi, tarım ve sağlık turizmi,inanç turizmi,spor turizmi konularında büyük bir potansiyeli bulunan tarihi çarşıları, Hanlar Bölgesi,tarihi Cumalıkızık köyü ile dünyaya tanıtılmaya devam ediyor.

 

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY tarafından 2022 yılında Türk dünyası kültür başkenti ilan edildi.Bursamız gelenek ve geleceği aynı anda değişimini gelişerek sürdüren bir şehir.Biz Hollanda,Suudi Arabistan ,Almanya, Malezya, Çin Halk Cumhuriyeti, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri,Endonezya, Güney Kore ,Katar ,Bahreyn, Umman ,Japonya, İngiltere, Yunanistan, Romanya gibi birçok ülkedeki fuarlarda yer alarak ikili görüşmeler gerçekleştirdik.Bursa’nın dünyaya daha etkin bir şekilde tanıtılmasını amaçladığımız projelerimiz devam edecek.

 

 

Geçen yılki motivasyonla çalışmalarımızı sürdürdüğümüz Bursa Gastronomi Festivali’ne hazırız.Festivalimize ne kadar çok sahip çıkarsak, hem tanıtım faaliyetlerine katkımız olur hem de çok ciddi kazanç sağlarız.Kadim ve tarih Şehri Bursa’yı turizm çatısı altında tüm dünyaya tanitmak bizim borcumuzdur.Turizm Bursa’nın en önemli değerlerinden birtanesidir.”

 

Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın konuşmalarından satır başları şöyle;

Bursa, sanayisi büyüyen, istikrarlı büyümesi olan bir şehir. Turizm sanayinin gölgesinde kalmamalıdır. ‘Sanayi varsa turizm olmaz’ gibi bir algının içerisinde olmamamız gerekiyor.

“ULUDAĞ 12 AY KULLANILAN BİR BÖLGE OLMALIDIR”

 Kamu sektörünün yol açıcı faaliyet ve yatırımlar da bulunması gerekiyor. Büyükşehir belediyemiz tarafından yapılan çok geniş etkinlikler var  Uludağ’ın 12 ay kullanılan bir bölge olmasını istiyoruz. Uludağ Alan Başkanlığı sisteminin katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bursa’nın gündemine turizmi yerleştirmeniz gerekiyor.

Bursa, mevcut rakamların onlarca katı turisti ağırlayacak bir zenginliğe sahiptir ve bu toplantının da amacı budur. Geçen sene yoğun bir dönem geçirdik. Bunların en güzellerinden bir tanesi de Bursa Gastronomi Festivali’ydi. Kamu ve özel sektörün tamamının bu festivale destek vermesini bekliyoruz. Görüş ve önerisi olan herkesi dinlemek isteriz.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.