ABD Savunma Bakanı’ndan İsveç açıklaması!

ABD Savunma Bakanı’ndan İsveç açıklaması!
Yayınlama: 19.04.2023 16:08:34
A+
A-

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsveç’in üyeliğine henüz yeşil ışık yakmayan Türkiye ve Macaristan’ı işaret ederek, “Mütefiklerimizin İsveç’in üyelik sürecini mümkün olan en kısa sürede onaylamaya teşvik ediyoruz” dedi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Finlandiya ile NATO’ya üye olmak için başvuru yapan İsveç’in üyelik süreci devam ediyor.

Türkiye’nin de onayıyla birlikte Finlandiya’nın NATO üyeliği geçen haftalarda resmiyet kazandı. Ancak İsveç’in üyelik süreci hala beklemede.

 

AUSTİN: TEMMUZ’DAKİ ZİRVEDE ÜYE OLABİLİRLER

İsveç’te temaslarda bulunan ve İsveçli mevkidaşı Pal Jonson’la basın toplantısı düzenleyen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsveç’in Temmuz ayında yapılacak NATO Zirvesi’nde üye olmasını beklediğini söyledi.

Austin, “Finlandiya NATO’nun 31’nci üyesi oldu. İsveç’in NATO’nun 32’nci üyesi olmasını dört gözle bekliyoruz. Açık konuşmak gerekirse bunun Temmuz ayındaki zirveden önce olmasını bekliyoruz” dedi.

“TÜRKİYE VE MACARİSTAN’I TEŞVİK EDİYORUZ”

Austin, İsveç’in üyeliğine yeşil ışık yakmayan Türkiye ve Macaristan’ı işaret ederek, “Mütefiklerimizin (Türkiye ve Macaristan) İsveç’in üyelik sürecini mümkün olan en kısa sürede onaylamaya teşvik ediyoruz” dedi.

İSVEÇLİ BAKAN: TEMMUZ AYINDA ÜYE OLMAYI BEKLİYORUZ

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson da ülkesinin yakında NATO üyesi olacağına dair umutlu olduğunu belirterek, “Temmuz ayında Vilnius’ta yapılması planlanan zirvede NATO üyesi olmayı bekliyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.