AK Partili milletvekili adayı Bölük açıkladı: Sahadaki en büyük gücümüz kadınlar

AK Partili milletvekili adayı Bölük açıkladı: Sahadaki en büyük gücümüz kadınlar
Yayınlama: 27.04.2023 16:16:08
A+
A-

 AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Seda Gören Bölük, muhalefet partilerinin AK Parti’ye yönelik kadın hakları eleştirilerine verilerle cevap verdi.

Türkiye’de gerçekleştirilecek olan 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kaldı. Seçim sathına girdiğimiz bu günlerde milletvekili adayları da saha çalışmalarını hızlandırdı. Partilerin milletvekili adayları vatandaşlarla yoğun tempoda çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu isimlerden biri de AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Seda Gören Bölük.

2009 yılında Esenyurt Belediyesi meclis üyeliği ile siyaset hayatına başlayan Bölük, 2014’ten sonra AK Parti Genel Merkezi’nde Kadın  kolları MKYK üyeliği görevini üstlendi. 14 Mayıs 2023 seçimleri için AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Seda Gören Bölük, Haber7‘den muhabir Müge Çakmak ve kameraman Mutlu Şahin’in sorularını cevapladı.

Muhalefetin kadın hakları konusundaki eleştirilerine cevap veren Bölük, “Şu anda da 3. Bölgede 8 tane kadın milletvekili adayımız var. Bütün İstanbul’da ki sayımız çok yüksek bütün Türkiye’de ki sayımız çok yüksek ve her alandaki kadınlar bizimle beraber. O sebeple onların çelişkisi bizim gerçeğimiz.” açıklamasında bulundu.

HER KADEMEDE GÖREV ALDI

 Öncelikle sizleri tanıyabilir miyiz?

1983 İstanbul doğumluyum. Babam Erzincanlı annem Çatalcalı göçmen bir ailenin kızıyım. Aslında Çatalca’da bir köyde büyüdük. Saint Benoit Fransız Lisesinden mezun oldum. Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkileri bitirdim. Sonrasında yüksek lisansım için Strazburg Siyasal Bilimler Enstitüsüne gittim. Orada AK Parti’nin Avrupa Birliği Politikası ve Ekip incelemesi üzerine yüksek lisans tezim var 2007 senesinde yazılmış. Şu anda da Türkiye Cumhuriyeti Tarihi doktora programına devam ediyorum İstanbul Üniversitesinde. Siyasi geçmişim 2009 da Esenyurt Belediyesi meclis üyeliğiyle başladı. 5 yıl kadar Esenyurt’ta Meclis üyeliği yaptım. Hatta o dönem İstanbul’un en genç meclis üyesiydim. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle İstanbul’da en genç meclis üyesi olarak görev yaptım. 2014’den sonrada Ak Parti Genel Merkezinde görev aldım. Kadın kolları MKYK üyeliğine seçildim. O dönem genel merkez kadın kolları başkanımız Lütfiye Selva Çam’da Ankara Milletvekilimiz 2015’den beri 2021 e kadarda genel merkez kadın kollarında farklı farklı görevler aldım. En son genel merkez kadın kolları teşkilat başkanı görevini yürüttüm. Arkasından yine genel merkez çevre şehir kültür başkan yardımcılığı, teşkilat koordinatörlüğü ne nihayetinde çok şükür sayın Cumhurbaşkanımız hem kadınları hem de gençlere verdiği önemi bizim sıfatımızda da bir nevi ifade etmiş oldu tekrar teşekkür ediyoruz. 3. Bölge Milletvekili adayı oldum.

BİZİM İÇİN START HEP VERİLMİŞTİ

  • Seçimlere çok az bir zaman kaldı. Seçim startının verildiği ilk andan itibaren sahadasınız. Nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

Ak Parti seçim döneminde çalışan bir parti değil. 81 ilde görevim gereği çalışma imkânı buluyorum. Vatandaşlarımızla bir aradayız.  Teşkilatımızla bir aradayız. Şunu çok net söyleyebilirim. Start 11 Nisan verilmiş gibi gözüküyor ama bu bizim için görünür bir start. Biz yıllardır zaten sahadayız. Çok uzun süredir Türkiye’nin  her yerinde 81 il 971 ilçede görev yapıyoruz. Beldelerde, köylerde, mahallerde varız. Biz o zaman da bugün de çok yoğun olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hem partimize hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teveccüh var. Özellikle 3.bölgede sahadayız esnafla bir aradayız kadınlarımızla, gençlerimizle bir aradayız. Hiç durmadık Ramazan ayında da durmadık. Her çalışmamız vatandaşla bir araya gelmemiz için bir vesile.

Cumhurbaşkanımızın selamını ilettiğimizde yüzlerindeki aldığı o ifade o gülümseme bize zaten her şeyi net bir şekilde gösteriyor.

TALEPTEN ÇOK TEŞEKKÜR GELİYOR

  • Vatandaşın talepleri neler? Neler bekliyorlar?

Vatandaş içinde bulunduğu durumu ifade etmekten zorlanmıyor. Talep olarak da şunu söyleyebilirim. Saha sürekli dinlendiği için hem AK Parti hem de Cumhurbaşkanımız tarafından biz oradan duyduklarımızı zaten bütün iktidar sürecimiz boyunca hayata geçirmişiz. Talepten ziyade teşekkür geliyor. Hanımefendilerden farklı bir teşekkür gençlerden farklı bir teşekkür geliyor. Özellikle savunma alanındaki yapılan İHA ve SİHA’larımız, KIZILELMA’mız, TCG ANADOLU Gemimiz bununla alakalı çok ciddi teşekkür alıyoruz. Cumhurbaşkanımıza selamımızı ayrıca gönülden iletin diye cevaplar alıyoruz. Talep olarak her gün değişen ve gelişen bir dünya içerisindeyiz. Her gün farklı talepler var. Örnek veriyorum, cep telefonlarından elektronik aletlerden gençlerden vergi alınmaması bizim sahada sürekli karşılaştığımız bir şeydi. Biz bunu istiyoruz diye ifade ediyorlardı. Cumhurbaşkanımızda zaten beyannamenin içine eklemiş oldu. Gençlik ve Aile Bankası ciddi bir ilgi görüyor şu an. 2 yıl geri ödemesiz sonrasında 5 yıl faizsiz ödemenin olduğu 150 bin lira kredinin verildiği. Gerçekten çok önemli bir başlık. Gelen talepleri beyannamemizde hayata geçirmiş olduğumuz için özel artı bunu da yapın şunu da yapın gibi bir şey çok fazla gelmiyor.

“ONLARIN ÇELİŞKİSİ BİZİM GERÇEĞİMİZ”

  • Altılı masa kadın hakları konusunda propaganda yürütüp sizlere ithamda bulunuyor. AK Parti’nin kadın adayın fazla olduğu partiler arasında 2. sırada. Bu çelişki hakkında neler söylemek istersiniz?

Biz parti olarak sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere kadın hakları konusunda en kapsamlı çalışmayı yapmış bir partiyiz bir ekibiz. Kadın kolları teşkilatında çok uzun süre görev yapmış biri olarak söyleyebilirim ki, hem ekonomik alanda hem kültürel alanda hem sosyal alanda hem eğitim alanında biz kız çocuklarının okuma oranı kadınların üniversiteye gitme oranı genç kızlarımızın üniversiteye gitme oranı ve iş kurma oranları noktasında çok ciddi bir yere getirdik. Şuanda sayısal olarak verdiğimde diplomaside akademide iş alanında sayılar tahmin edemeyeceğiniz kadar yukarıda. Yine kadına şiddet konusunda en ciddi çalışmayı kanunlaştırma çalışmasını yapan partimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde. O yüzden biz o ithamları altı masa dediniz ben yedili masa olarak adlandırmayı tercih ediyorum. Zaten bu ithamlar onların aslında kendi sicillerinin ne kadar bozuk olduğunun bir göstergesi. Onlarda en donanımlı çalışmayı bizim tarafımız tarafından yapıldığını çok iyi biliyorlar fakat bunu kabul etmedikleri için ve iddiaları kadınlar üzerinden olduğu için kadınları farklı bir şekilde araçsallaştırdıkları için bunu tercih etmiyorlar. Ama bizim partimizde de şunu özellikle söyleyeyim siyasete kadınların girmesi noktasında AK Parti çok önemli bir mihenk taşıdır. Bizim 6 milyona yakın üyemiz var.

 

Ben teşkilat başkanlığı da yaptığım için söyleyebilirim bizim aslında teşkilatımızın bunu tabi biraz pozitif ayrımcılık yaparak söylüyorum. Teşkilatımızı en temel unsurlarından bir tanesi kadın kolları teşkilat mensuplarımızdır. Her zaman sahadadırlar. Her zaman bizimledirler. Her zaman kadınlar olarak kapıları biz çalarız. Kadınlar olarak her yerde kendimizi çok rahat ifade ederiz. 2009 senesinde ben belediye meclis üyesi seçildiğimde en genç kadın meclis üyesiydim İstanbul’daki. Şuanda da 3. Bölgede 8 tane kadın milletvekili adayımız var. Bütün İstanbul’da ki sayımız çok yüksek bütün Türkiye’de ki sayımız çok yüksek ve her alandaki kadınlar bizimle beraber. O sebeple onların çelişkisi bizim gerçeğimiz.

Biz sadece seçimin başından beri değil senelerdir her zaman sahadayız. Her zaman vatandaşımızla bir aradayız. Ve oradan aldığımız bütün talepler bizde olumlu bir geri dönüş ile sonuçlanıyor. Her zaman söylüyorum 2011 senesinde seçim çalışmaları yaparken evleri gittiğimizdeki bütün vaatlerimiz bugün gerçekleşmiş bir icraat. O yüzden alnımız ak çok rahatız. Bugün Cumhurbaşkanımızın yapacağız dediği her şeyi milletvekili adayları olarak, teşkilatımızın mahalle başkanlarından en üst kademesine kadar anlattığımız her yerde biz çok kısa sürede gerçekleşeceğini biliyoruz yapacağımıza inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde elhamdülillah önümüzdeki süreci de Türkiye yüzyılını çok farklı bir şekilde başlatacağız çok farklı bir şekilde çok güçlü bir şekilde başlatacağız kadınlar olarak ayrı bir enerjimiz var gençler olarak ayrı bir enerjimiz var. Her zaman her yerde olmaya devam edeceğiz. İnşallah 15 Mayıs’ı da farklı bir bayrama dönüştüreceğiz.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.