Akıncı TİHA’nın gurur günü

Baykar, Türkiye’nin önde gelen savunma şirketlerinden biri olarak, kursa katılan Türk, Azerbaycanlı ve Kırgızistanlı vatandaşlara yönelik düzenlenen konuşmada, başarılı olan kursiyerleri tebrik etti.

Akıncı TİHA’nın gurur günü
Yayınlama: 08.04.2023 18:08:49
A+
A-

Bayraktar Akıncı TİHA 8. Mezuniyet Töreni gerçekleşti. Milli savunma teknolojilerinde önemli bir konuma sahip olan Baykar, gerçekleştirilen Bayraktar AKINCI TİHA 8. Mezuniyet Töreni’nde kursa katılan Türk, Azerbaycanlı ve Kırgızistanlı vatandaşlara konuşma düzenleyerek, başarılı olan kursiyerlere tebrikte bulundu.

 

Akıncı TİHA'nın gurur günü... Selçuk Bayraktar: Tüm Türk alemi burada

 

TÜM TÜRK ALEMİNİN BULUŞTUĞU MEZUNİYET TÖRENİ

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde yapılan mezuniyet törenine katılan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, törende yaptığı konuşmada kadim medeniyetimizin değerleri olan hürriyet, adalet, merhamet ve iyilik yolundan ayrılmamaya vurgu yaptı.

Bayraktar, konuşmasında kursiyerlerden görev yapacakları Bayraktar AKINCI gibi yüksek teknolojiye sahip bir platformla milletlerine ve insanlığa hizmet etmelerini istedi. Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva’nın da katıldığı törende eğitimlerini dereceyle bitiren kursiyerlere ödülleri takdim edildi.

 

Akıncı TİHA'nın gurur günü... Selçuk Bayraktar: Tüm Türk alemi burada

 

“İNANÇ VE AZİM, SONU GELMEYEN BİR MERAKLA BU İŞTE BAŞARILI OLUNUYOR”

Selçuk Bayraktar, TİHA teknolojisini kullanacak olan mezunlara açıklama yaparken, bu teknolojide fiziki melekelerin yanı sıra zihni melekelerin ve bunun yanında inanç, azim ve sonu gelmeyen bir merakın başarılı olmakta önemli bir rol oynadığını belirtti. Baykar yönetim kurulu başkanı Selçuk Bayraktar’ın konuşması şu şekilde;

“Bayraktar AKINCI ile geleceğin havacılığına yön verecek değerli yol arkadaşlarım. Bugün Azerbaycan ve Kırgızistan’dan gelen kardeşlerimizle birlikte mezuniyet töreninde beraber olduğumdan dolayı çok mutluyum. Aynı zamanda çok da gururluyum. Bişkek’ten Şuşa’ya, oradan Çorlu’ya neredeyse tüm Türk alemi burada.

Bayraktar AKINCI’ları kullanacak kıymetli dostlarım;

Bu teknolojiyi geliştiren bir mühendis ve hocalarınızda biri olarak şunu gözlemledim ki; özellikle bu gibi sistemleri yüksek teknoloji içeren insansız hava aracı sistemlerinde en büyük maharet bilgiyle ve sürekli kendini yenilemeyle, bunun yanında görevini en azami gayret ve dikkatle yapmakta oluyor. Nasıl ki askerlik mesleğinin bir kısmında fiziki melekeler önemliyse burada da zihnî melekeler bunun yanında elbette inanç, azim ve sonu gelmeyen bir merakla bu işte başarılı olunuyor.”

 

KUDÜS’E ADALET VE HÜRRİYET VURGUSU

Selçuk Bayraktar, sözlerine devam ederken İsrail’in insanlık dışı saldırılarına maruz kalan Mescid-i Aksa’dan bahsederek Kudüs için bir gün adaletin ve hürriyetin hakim olacağını vurguladı;

“Ne yazık ki bu mübarek ayda, on yıllardır süregelen ve yarası giderek büyüyen bir şiddeti, kötülüğü, terörü yine yaşıyoruz. İlk kıblemiz olan Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da Müslüman kardeşlerimize İsrail’in zulmü devam ediyor. Kardeşlerimizin ibadet etmesi dahi engelleniyor.

‘Türkiye’nin Yüzyılı’nda KIZILELMA’ya hep birlikte yürüyeceğiz’

İnşallah Kudüs’e de bir gün adalet ve hürriyet hakim olacak. Tüm dua ve temennilerimiz bu yönde. İnşallah Türk milleti olarak Türkiye Yüzyılı’nda KIZILELMA’ya hep birlikte yürüyeceğiz.”

 

TİHA AKINCI’YA 96 YENİ GURUR

AKINCI 8. Eğitim Dönemi kapsamında Türkiye, Azerbaycan ve Kırgızistan güvenlik güçlerinde Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı ile görev yapmak üzere Pilot, Faydalı Yük Operatörü, Mekanik/Motor Teknisyeni, Elektronik/Yer Kontrol İstasyon Operatörü ve Silah Operatörü olarak görev yapacak toplam 96 kursiyer eğitimlerini başarıyla tamamladı.

2023’E DEV BAŞLANGIÇ

Baykar, rekabete dayalı bir süreç sonucunda Amerika, Avrupa ve Çinli rakiplerini geride bırakarak Kuveyt Savunma Bakanlığı ile imzaladığı anlaşmayla birlikte 2023 yılına 370 milyon dolarlık Bayraktar TB2 için yapılan ihracat sözleşmesiyle başladı.

SEKTÖRDE EN ÇOK İHRACAT GERÇEKLEŞTİREN FİRMA

Başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynakları ile yürüten Baykar, 2003 yılında İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren tüm gelirlerinin %75’ini ihracattan elde etti. 2021’de Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri oldu. 2022’de imzalanan sözleşmelerde ihracat oranı %99.3 olan Baykar, 1.18 milyar dolarlık ihracat yaptı. Savunma ve havacılık sektörünün en çok ihracat gerçekleştiren firması olan Baykar’ın 2022 cirosu 1.4 milyar dolara ulaştı. Bayraktar TB2 SİHA için şu ana kadar 28 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 6 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş