Aktaş’tan gençlere ‘kültür sanat kartı’ müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı yeni dönemde gerçekleştirmeyi projelerini kamuoyuyla paylaşmak için lansman düzenledi. 

Aktaş’tan gençlere ‘kültür sanat kartı’ müjdesi!
Yayınlama: 02.03.2024 15:57:12
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı yeni dönemde gerçekleştirmeyi projelerini kamuoyuyla paylaşmak için lansman düzenledi.

Gerçekleşen lansmanda hayata geçireceği pek çok projeyi aktaran Başkan Aktaş, Bursa’nın gençlerine, kültür sanat hayatına ve kadınlarına yönelik planladığı faaliyetleri de dile getirdi. Ayrıca özellikle gençleri önemsediğini belirten Aktaş, kültür sanat faaliyetlerini daha da fazlalastırarak gençlere bu anlamda maddi destek sunacağının da müjdesini verdi.

Aktaş’ın konuşmalarından satır başları şöyle;

“YÜZ BİN LİRALIK HİBE DESTEĞİ”

“Kadınlarımıza yeni iş imkanları için yüz bin liralık hibe desteği sağlayacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. Oluşturduğumuz Bursa istihdam ile vatandaşlarımızı iş birliği haline geçmemize iş garantili staj iddialarını sunacak ve buna maddi destek sağlayacağız. Savcılarımızın ve kadın kooperatiflerimizin onların imzasına çok yakın. Onlara nasıl destekler verdiğimizi çok iyi biliyorsunuz. Kadınlarımızın ve kadın kooperatiflerimizin el emekleridir göz nuruyla ürettikleri ürünleri sunacağımız alım terazisiyle ekonomiye kazandıracağız.

“BURSA’NIN TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRIYORUZ”

Sanayi ve tarım üretimiyle öne çıkan Bursa aynı zamanda önemli bir hizmet üretirken doğal güzellikleri, tarihi yapısı, gastronomisi başta olmak üzere çok önemli turizm döneminde bulunan kentimizi gerçekleştireceğimiz on iki noktasında üst seviyeye taşıyacağız. Tabiatı ve Türk turizmine öne çıkan Uludağ’ı zengin mineral içeriğiyle yüzyıllarca şifa kaynağı olan gölleri, denizleri, dünya miras gibi yer alan değerlerin şair olduğu harekete geçirerek geçilecek projelerle turizm anlayışını yeni bir seviyeye çıkarıyoruz.

AKTAŞ’TAN GENÇLERE KÜLTÜR SANAT KARTI

Bursa’mızı sanatıyla kültürüyle genciyle yaşlısıyla yaşayan bir şehir yapacağız. Gençlerimizi çok önemsiyorum ve önemsiyoruz. Onlar için pek çok proje hayata geçirdik ve geçirmeye devam edeceğiz. Gençlerimizin kültür ve sanata daha aktif bir şekilde yöneltilmesi ve mahrum kalmamaları için 5 bin lira değerinde kültür genç kartı vereceğiz. Yeni dönemde 16 bin öğrencinin faydalanacağı BURSKOOP uygulamamızla birlikte 16 bin öğrenciye burs desteği sağlayacağız. Ayrıca sporcu gençlerimize de burs desteği sağlayacağız. Ve şehir dışında okuyan öğrencilerimize seyahat desteği bileti vereceğiz. Kendilerine tam destek vermeye devam edeceğiz. Son olarak gençlik merkezlerimiz artıracağız ve gençlerimizin başarısı için YKS kurs merkezlerimiz de artıracağız.

“EMEKLİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Emeklilerimize yılda iki kez bin 500 lira destek sağlayacağız. Emeklilerimize hassasiyetle yaklaşıyoruz. En güzel şekilde destek çıkabilmek için elimizden gelen desteği vereceğiz. Ayrıca emeklilerimizde yılların yorgunluğu var. Önümüzdeki dönemde yapacaklarımıza emeklilerimize yönelik rehber eşliğinde gezi turları düzenleyeceğiz. Her zaman yanlarında olacağız. “

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.