Ali Babacan Bursa’da

Ali Babacan Bursa’da
Yayınlama: 19.01.2024 10:00:08
A+
A-

DEVA Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla basın toplantısı düzenleniyor.

DEVA Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan‘ın katılımıyla basın toplantısı BAOB Toplantı Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Yapılan basın toplantısına DEVA Partisi Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, DEVA Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeki Kahraman, DEVA Partisi Nilüfer Belediye Başkan Adayı Nilüfer Akçakoca Demir, DEVA Partisi Osmangazi Belediye Başkan Adayı İlhan Menge, DEVA Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Onur Metinbaş, DEVA Partisi Mudanya Belediye Başkan Adayı Mine Norşon DEVA Partisi Karacabey Belediye Başkan Adayı Yasemin Tuna ve DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Tayfun Öztürk katıldı.  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın konuşmasından önce DEVA Partisi’nden aday gösterilen Belediye başkan adayları teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan‘ın konuşmasından satır başları şöyle;

Memleketin geldiği durumu birlikte görüyoruz. Keşke farklı bir tercih yapmış olsaydık, ancak eğer Sayın Erdoğan tekrar seçilirse, ülkenin karşılaşacağı zorlukları detaylı bir şekilde anlatmıştım. Erdoğan’ın seçilmesi durumunda ekonomik sorunlar, adaletsizlik ve hukuksuzluk devam edecek ve yoksulluk artacak demiştim ve maalesef bunlar şu anda gerçekleşiyor. Emeklilere verilen düşük zam haberleri de moral bozucu. Gençler iş bulmakta zorlanıyor, ev veya araba sahibi olma hayalleri ise giderek uzaklaşıyor. Esnaf ve çiftçi borç içinde, kredi kartı borçları ülke genelinde artış gösteriyor. Bu olumsuz tablo karşısında umutsuzluk ve hayal kırıklığı içindeyiz. Bu milletin iradesi ve oylarıyla umarım yakın bir gelecekte bu iktidarı birlikte değiştireceğiz. Ardından dürüst ve yetenekli kadrolarla ülkenin nasıl kalkındığını göreceğiz.

“ENDİŞEYE MAHAL YOK”

İlk aday tanıtım toplantımızda ifade ettiğim gibi, iş başa düşmüş durumda ve bu sorunları çözmek bizim sorumluluğumuzda. Şu anda il il, ilçe ilçe dolaşıp bu mesajı sürekli tekrar ediyorum. Endişeye mahal yok, çünkü çabalarımız ve umutlarımızla bu zorlukları aşabiliriz. DEVA Partisi olarak Türkiye için yeni bir yolu açtık ve bu yol, eski siyasetin dışında bir yöne doğru ilerliyor. Türkiye için gerçekten bir dönüm noktası olacak.

“TÜRKİYE’DE TEKRAR MUTLAK YOKSULLUK ORTAYA ÇIKMIŞ DURUMDA”

Ayaklarımızın yere sağlam basmasıyla gezerken gördüğümüz bir gerçek var arkadaşlar. Mutlak yoksulluk, Türkiye’nin dört bir yanında yeniden ortaya çıkmış durumda, zaten Dünya Bankası sınıflandırmasına göre Türkiye’de mutlak yoksulluğu sıfırladığımız dönemler geçmişteydi. Ancak bugün Türkiye’de tekrar mutlak yoksulluk ortaya çıkmış durumda ve bu hükümetin el yapımı bir ekonomik krizle Türkiye’de artık mutlak yoksun diye sınıflandırdığımız insanlar yeniden oluştu.

Çeteler ve mafyalar yeniden ülkemizin üst düzeylerinde etkili, hukuk sistemimiz rüşvet çarklarına sıkışmış durumda. İstanbul Anadolu yakası adliyesinin başsavcısı yazılı olarak bu durumu dile getirip şikayet ediyor. Bu yargının kendi içinden yükselen feryatlardan biri. Her alanda kriz içerisindeyiz ve bunlar ülkemizin nefes borusunu çıkarırken, hükümetin küçük ortağı başka planlar peşinde. Ancak dikkat edin, Alper uzayda küçük ortak olarak burada ülkenin yargısıyla kavga etmiş. Anayasa Mahkemesi’ni kapatmadı diye eleştiriyor. Ancak anayasal düzenin korunması, demokratik ilkelerin benimsenmesi ve Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına uyulması gerektiğini vurguluyoruz. Türkiye’de yaşanan sorunlar kurtuluş, adalet ve haktan geçer. Anayasa Mahkemesi kararlarına saygı göstermek, demokrasinin temel taşlarından biridir.

“TÜRKİYE’NİN EN HAZIR PARTİSİYİZ” 

Türkiye’nin dört bir yanında seçim günü vatandaşlarımız oy pusulasını aldıklarında görecekler ki DEVA Partisi var, adayları var. Gönül rahatlığıyla DEVA Partisi’nin logosunun ve adaylarının isimlerinin altına “evet” mührünü basacaklar. Bu seçim, temiz ve iyi yönetim için destek verebilecek vatandaşlarımızın katılımıyla önemli bir seçim olacak. Türkiye‘nin her yerinden vatandaşlarımız, güçleriyle, alın terleriyle, harama bulaşmamış adaylara oy verecekler. Değerli arkadaşlar, biz Türkiye‘nin en hazır siyasi partisiyiz.

Seçimde sadece belediye başkanlarını değil, aynı zamanda yerel seçimlerde hükümete bir uyarıda bulunacağız. Bu seçim, iktidarı değiştirmek için bir pusula getirmese de, oy kullanarak iktidara bir uyarı yapacağız. Eğer mevcut iktidardan memnun değilseniz ve önceki seçimlerde desteklediyseniz, bu seçimde verdiğiniz karar ve kullandığınız oy, bir uyarı olacak. Sıkıntılar büyüyorsa, doğru işler yapılmıyorsa, bu seçimde Sayın Erdoğan’a bir sarı kart gösterme şansımız olacak.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.