Alinur Aktaş: Şehrin hafızasıyım

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, basın mensuplarıyla bir araya gelerek konuşmasını yaptı.

Alinur Aktaş: Şehrin hafızasıyım
Yayınlama: 02.04.2024 21:57:32
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 6 yıl boyunca görev yaptığı süreci ve seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi.

“Vatandaşlar sandığa gitmeyerek tepkisini gösterdi”

Aktaş, “Hür iradesiyle sandığa giden tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Demokrasinin gereği olarak görevlerini yerine getirdikleri için her birine teşekkürler. Ancak 505 bin 652 kişi sandığa gelmemiş. Bir önceki seçime göre 210 binden fazla sandığa gelmeyen kişi var. 2019’daki seçimlerde 58 binden fazla geçersiz oy vardı. Bu, vatandaşların sandığa gitmeyerek tepkisini gösterdiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

“Algılarla vatandaşı yönlendirmek uygun değil”

Başkan Aktaş, “Üzüldüğüm bazı durumlar oldu. Benim görevim artık Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi değil. Kendi işime odaklanacağım. Ancak görevde olanların sorumluluk altında konuşması gerekiyor. Bazı iddiaların gerçek dışı olduğunu vurgulamak istiyorum. Biz sorumluluk sahibi insanlar olarak işçinin alın teri kurumadan her zaman hakkını verdik. Şehri gülümsetmeye çalışan bir belediye başkanının böyle algılarla vatandaşı yönlendirmek yerine gerçekleri aktarması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Aktaş, konuşmasında geçmiş dönemde gerçekleştirdikleri projeleri ve belediye personeli durumunu da ele aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin finansal durumunu açıklayan Aktaş, gerçekleştirilen projelerin altını çizdi ve gelecek dönem için temennilerini dile getirdi.

“Şehrin hafızasıyım”

Son olarak, Aktaş, “1 Nisan 2004’te başladığım süreç 1 Nisan 2024’te sona erdi. Artık kendi işimi takip etmek durumundayım. Şehrin hafızasıyım. Birinin adamı olmadım. Her şeyin daha iyi olmasını isterim. Algı belediyeciliği doğru bulmuyorum. Görevi devralacaklara kolaylıklar diliyorum. Yarın akşam itibarıyla görevimi sonlandıracağım” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

 

HABER / GÜLSÜN ARSLAN

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.