Almanya: Sonuçlar hayal kırıklığı, bize Kılıçdaroğlu lazımdı

Almanya: Sonuçlar hayal kırıklığı, bize Kılıçdaroğlu lazımdı
Yayınlama: 15.05.2023 16:40:19
A+
A-

Almanya Federal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı seçim sonuçlarını “iç karartıcı ve hayal kırıklığı” ifadeleriyle değerlendirdi. Roth, “Şu an yüzünü Avrupa’ya dönecek birine ihtiyacımız var ve bu kişi Erdoğan değil” dedi.

Almanya Federal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Sosyal Demokrat Partili (SPD) Michael Roth seçim sonuçlarını Alman televizyonu ZDF’ye değerlendirdi.

Seçimlerin sonuçlarını “iç karartıcı” olarak niteleyen Michael Roth, kanala verdiği demeci sosyal medya hesabından da paylaşarak, “Bu, demokratik ve anayasal bir Türkiye isteyen herkes için oldukça iç karartıcı bir sonuç. Ülke, derinden bölünmüş durumda. Seçimler özgürdü ama adil değildi” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN’I İSTEMİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesi halinde ilişkilerin geleceği hakkındaki ön görülerini de paylaşan Roth, “Erdoğan’ın yeniden seçilmesi halinde bu durum elbette Türkiye-Almanya ilişkilerini daha da zorlaştıracaktır” dedi.

Erdoğan’ın göreve devam etmesi durumunda sadece Almanya ile ilişkileri değil Türkiye-AB ilişkileri konusunda da endişeli olduğunu söyleyen Roth, “Şu an yüzünü Avrupa’ya ve değerlerimize dönecek birine ihtiyacımız var ve bu kişi kesinlikle Erdoğan değil” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.