Almanya TRT Tabii dizisi Metamorfoz’dan rahatsız oldu

Almanya TRT Tabii dizisi Metamorfoz’dan rahatsız oldu
Yayınlama: 22.06.2023 11:44:02
A+
A-

Almanya’da kültür ve medya alanlarında faaliyet gösteren altı sivil toplum kuruluşu, Metamorfoz dizisine “Kavala’yı itibarsızlaştırdığı ve küçük düşürdüğü” gerekçesiyle tepki gösterdi.

TRT’nin yeni dijital platformu “tabii”, Gezi kalkışmasının konu edinildiği Metamorfoz’u yayınladı. Diziye Almanya’dan tepki geldi.

Dizi , “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Kavala’yı konu ediniyor.

Almanya’da kültür ve medya alanlarında faaliyet gösteren altı sivil toplum kuruluşu, Osman Kavala ile ilgili TRT’nin dijital platformunda yayınlanan diziye “Kavala’yı itibarsızlaştırdığı ve küçük düşürdüğü” gerekçesiyle tepki gösterdi.

“ENDİŞE DUYDUK”

Türkiye Almanya Kültür Forumu, Uluslararası PEN, PEN Almanya Merkezi, PEN Berlin, Güzel Sanatlar Akademisi ve Sınır Tanımayan Gazeteciler kuruluşlarından yapılan ortak açıklamada, Gezi davasında yargılanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala ile ilgili diziden “ciddi endişe duyulduğu” belirtildi.

Açıklamada, “Bir kültür destekçisi ve aydın olan Osman Kavala’yı itibarsızlaştıran ve küçük düşüren bir dizinin devletin yayın kuruluşu olan TRT’nin dijital platformunda yayınlanmasından ciddi endişe duyulmaktadır” denildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.