Apple, iPhone kullanıcılarını uyardı: Dikkat yaralanabilirsiniz!

Apple, kullanıcıları telefonları şarj olurken yanlarında uyumamaları ve telefonlarını yastık altındayken şarj etmemeleri konusunda uyardı.

Apple, iPhone kullanıcılarını uyardı: Dikkat yaralanabilirsiniz!
Yayınlama: 18.08.2023 21:15:19
A+
A-

Apple, kullanıcıları telefonları şarj olurken yanında uyumamaları konusunda uyardı. Milyonlarca telefon kullanıcısı telefonlarını gece boyunca şarj etmek için fişe takıyor.

Ancak, kullanıcılar bunu yaparak kendilerini ya da evlerini büyük bir risk altına sokuyor olabilirler. Apple, telefonları ana elektriğe bağlamanın olumsuz etkileri konusunda kullanıcıları uyardı.

TELEFONLARI ŞARJ EDECEĞİNİZ ORTAMI İYİ SEÇİN

Apple bir servis duyurusunda, şarj kablosuna takılı bir cihazın yanında uyumanın yangına, elektrik çarpmasına, yaralanmaya veya telefonun ya da eşyaların zarar görmesine yol açabileceğini belirtti.

Teknoloji devi, insanlara telefonlarını iyi havalandırılan bir alanda bağlı bir kabloyla şarj etmelerini tavsiye etti.

Apple, iPhone kullanıcılarını uyardı: Dikkat yaralanabilirsiniz!

Battaniye ya da yastık altında şarj edilen bir aygıt hızla ısınabilir. Apple’ın mesajında, “Bir güç kaynağına bağlıyken aygıt, güç adaptörü veya kablosuz şarj cihazının üzerinde uyumayın ya da bunları bir battaniyenin, yastığın veya vücudunuzun altına koymayın” denildi.

“iPhone’unuzu, güç adaptörünü ve herhangi bir kablosuz şarj cihazını kullanırken veya şarj ederken iyi havalandırılan bir alanda tutun” diye ekledi.

Teknoloji devi, hizmet duyurusunu “Vücudunuza karşı ısıyı algılama yeteneğinizi etkileyen fiziksel bir durumunuz varsa özel dikkat gösterin” diyerek sonlandırdı.

UCUZ ŞARJ CİHAZLARINI KULLANMAKTAN KAÇININ

Ayrıca Apple, bazı ucuz şarj cihazlarının Apple’ın resmi ürünleriyle aynı güvenlik standartlarına sahip olmaması nedeniyle üçüncü taraf şarj cihazlarının kullanılmasının yangın riskini artırdığı konusunda kullanıcıları uyardı.

Uluslararası güvenlik standartlarına uygun ‘Made for iPhone’ kablolara sahip şarj cihazlarının kullanılmasını tavsiye etti.

Apple’a göre, USB 2.0 veya sonraki sürümlerle ve geçerli ülke yönetmelikleri ile uluslararası ve bölgesel güvenlik standartlarıyla uyumlu güç adaptörlerinin kullanımı güvenlidir. Ancak güvenlik standartlarını karşılamayan adaptörler ölüm veya yaralanma riski taşır.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş