Apple’a zam şoku!

Birleşik Krallık’taki uygulama geliştiricileri ‘aşırı’ ücretlendirmelere karşı güçlerini birleştirerek Apple’a 1 milyar dolarlık dava açacaklarını belirtti. Apple’ın yılda 80 milyar dolarlık büyüme gerçekleştirdiği biliniyor.

Apple’a zam şoku!
Yayınlama: 28.07.2023 22:49:23
A+
A-

East Anglia Üniversitesi Rekabet Politikası Merkezi’nden Profesör Sean Ennis, teknoloji devinin “aşırı” ücretleri nedeniyle 1.566 uygulama geliştiricisi adına toplu dava açıyor.

Bazı uygulama yapımcıları Apple’ın uygulama içi ödeme sistemini kullandıklarında Apple tarafından %15 ila %30 arasında komisyon almaktadır. Bu işlem birçok ülkedeki antitröst düzenleyicileri tarafından eleştirilmektedir.

Apple'a zam şoku... Fahiş fiyatlar nedeniyle dava açacaklar!

YÜKSEK FİYATLAR GELİŞTİRİCİLERE VE ALICILARA ZARAR VERİYOR

Sky News’in aktardığı bilgilere göre, Profesör Ennis şunları söyledi: “Apple’ın uygulama geliştiricilere uyguladığı ücretler aşırıdır ve yalnızca uygulamaların iPhone ve iPad’lere dağıtımı üzerindeki tekeli nedeniyle mümkündür.

Bu ücretler kendi başlarına adil değildir ve suiistimal edici fiyatlandırma teşkil etmektedir. Hem uygulama geliştiricilerine hem de uygulama alıcılarına zarar vermektedir.”

Apple daha önce App Store’daki geliştiricilerin %85’inin herhangi bir komisyon ödemediğini ve Avrupalı geliştiricilerin App Store aracılığıyla dünyanın 175 ülkesindeki pazarlara ve müşterilere erişmesine yardımcı olduğunu söylemişti.

Apple'a zam şoku... Fahiş fiyatlar nedeniyle dava açacaklar!

APPLE’IN HİZMETİ BÜYÜMEYİ SÜRDÜRÜYOR

Apple’ın Apple Pay, Apple Arcade ve App Store’u da içeren hizmet sektörü, yılda yaklaşık 80 milyar dolar (62 milyar sterlin) gelirle büyümesini hızlandırıyor.

Kasım ayında Birleşik Krallık Rekabet ve Pazar Otoritesi (CMA), Apple ve Google’ın mobil tarayıcılarının bulut pazarındaki hakimiyetine ilişkin bir soruşturma başlattı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş