Apple’ın gizli yapay zeka projesi ortaya çıktı…

Teknoloji devinin ChatGPT, jeneratif bir yapay zeka rakibi üzerinde çalıştığı bildirildi. AppleGPT adındaki çalışmanın “Ajax” kod adına sahip olduğu ve önümüzdeki yıl içinde bir duyuru yapılabileceği belirtiliyor.

Apple’ın gizli yapay zeka projesi ortaya çıktı…
Yayınlama: 21.07.2023 22:50:59
A+
A-

Apple’ın Open AI’ın popüler sohbet robotu ChatGPT ile aynı şekilde üretken bir yapay zeka aracı üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Bilgilere göre Apple mühendislerinin sohbet botunu “Apple GPT” olarak adlandırdığını belirtildi.

Bloomberg’in aktardığı bilgilerde, sohbet robotunun “Ajax” adı verilen kendi büyük dil modeli (LLM) çerçevesini kullandığı ve birkaç ekibin çalışmasını içerdiği belirtildi.

APPLE BÜYÜK BİR YAPAY ZEKA DUYURUSU YAPABİLİR

Şu anda sohbet robotu Apple’da sadece dahili olarak kullanılıyor, ancak bazı çalışanların şirketin önümüzdeki yıl içinde büyük bir yapay zeka duyurusu yapabileceğine inandıkları bildiriliyor.

Apple'ın gizli yapay zeka projesi ortaya çıktı... Büyük bir duyuru yapabilir!

Yapay zeka 2023 yılında teknoloji dünyasının merkezinde yer aldı. OpenAI’nin ChatGPT’si sahneye çıktı, ancak kısa süre sonra Bing ve Bard gibi diğerleri de onu takip etti.

Yapay zeka sohbet robotları popülerliğini korusa da, ChatGPT büyük ve hızlı bir büyümenin ardından bu yaz trafikte ilk düşüşünü yaşadı.

APPLE CEO’SU YAPAY ZEKAYA KARŞI UYARMIŞTI!

Apple CEO’su Tim Cook, Good Morning America’ya verdiği son röportajda yapay zekanın düzenlenmesi gerektiğini ve teknoloji şirketlerinin bu ürünleri piyasaya sürerken dikkatli davranmaları gerektiğini belirtti.

Cook, “Bunların geliştirilmesinde ve kullanılmasında çok bilinçli ve çok düşünceli olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

O kadar güçlü olabilirler ki, önyargı, yanlış bilgilendirme gibi şeyler hakkında endişelenebilirsiniz, belki bazı durumlarda daha da kötüsü.” ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yapmıştı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.