Artvinliler Konfederasyonu Bursa’dan STK Daire Başkanlığı talep ediyor

Artvinliler Konfederasyonu, 200’den fazla sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla Bursa’da bir araya geldi.

Artvinliler Konfederasyonu Bursa’dan STK Daire Başkanlığı talep ediyor
Yayınlama: 22.04.2024 11:45:07
A+
A-

 Konfederasyon Başkanı Fetanet Yıldırım, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden STK’lar için daire başkanlığı veya sorumlu müdürlük talep etti.

Avrupa fonlarından yılda 10 milyar avroluk bütçe dağıtılıyor. Artvinli STK’lar bu fondan pay almak istiyor. Bursa’da 5 binden fazla STK olmasına rağmen, STK’lara özel bir daire veya müdürlük bulunmuyor. STK’lar sorunlarını dile getirecek ve taleplerini iletecek bir merciye ihtiyaç duyuyor.

Fetanet Yıldırım’ın Konuşması ise şu şekilde:

Yaklaşık 200 derneğin katılımıyla bir kahvaltı organizasyonu düzenledik. Bursa’da yaklaşık 5 binin üzerinde sivil toplum örgütünün bir daire başkanlığı yok. Müracaat edebilecekleri, sorunlarını dile getirebilecekleri herhangi bir daire olmadığı için taleplerimiz içerisinde mevcut olan derneklerle birlikte hareket ederek Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden, daire başkanlığı veya sorumluluk müdürlüğü istiyoruz. Dernekler ile bir araya gelmemizin başlıca sebebi Avrupa fonlarından Avrupa çapında yılda 10 milyar Euro alınan bütçenin projelerle Bursa’ya kazandırılmasını istiyoruz.

Artvinliler Konfederasyonu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden STK’lara yönelik çalışmaların artırılmasını ve bu amaçla özel bir daire veya müdürlük oluşturulmasını talep ediyor.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.