Atıcılar Okçuluk Tesisleri Açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Atıcılar’da yaptırılan Okçuluk Tesisi, 16 Ekim Pazartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz’un kurdele kesme töreni ile açıldı.

Atıcılar Okçuluk Tesisleri Açıldı
Yayınlama: 17.10.2023 00:28:40
A+
A-

Açılış törenine Atıcılar Mahallesi Muhtarı Adem Demir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, Bursa İl Gençlik Spor Müdürü Rahmi Aksoy, Bebka Bursa Bölge Müdürlüğü, atıcılık kursu öğrencileri ve çok sayıda konuk katılım sağladı. Açılış koro ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Alinur Aktaş “Daha  düne kadar bir tane üniversitede gençlik merkezi yoktu. Allaha hamdolsun biz bir gençlik merkezi, bir kütüphane açtık. Şimdi ikinci gençlik merkezini bitirmek üzereyiz. Bizim gençlere dair heyecanımız, beklentimiz var. Onların yeteneklerini, hayallerini ve enerjilerini şehrimizi ve ülkemizi daha aydınlık bir noktaya taşıyacak çok değerli bir kaynak olarak görüyoruz. Her bir gencimizin ayrı bir yeteneği var. Kimisi futbola ilgi duyuyor. kimisi basketbola, kimisi okçuluğa ilgi duyuyor. Kimisi sanatın, kültürün başka bir dalı ile ilgileniyor. Dolayısıyla onlarla bir araya gelmek, onlara rehberlik etmek ve desteğimizi sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Onların milli, manevi ve kültürel değerlerle yetişmeleri, sanatsal ve sportif anlamda da gerçekten etkin olmaları bizim en büyük hayallerimizden bir tanesi. Biz gençlik projeleriyle alakalı defalarca ödül aldık. Gençlik merkezleri, millet kütüphaneleri açtık. Daha da açacağız.” dedi.

“Okçuluk alanında 1420 lisanslı sporcu ile Türkiye’de birinci sıradayız.”

Konuşmasının devamında Bursa’nın okçuluk alanında oldukça gelişmeye devam ettiğini belirten Aktaş “Bursa’da faaliyet gösteren 38 geleneksel, 5 olimpik okçuluk kulübü ve toplamda 1420 lisanslı sporcu ile Türkiye’de birinci sıradayız Bursa olarak. Biz sporcularımız için her türlü imkanı sunmaya gayret edeceğiz hiç şüpheniz olmasın. İnşallah istiyoruz ki Mete Gazoz evladımız gibi nice başarılı sporcular Bursamızdan yetişsin. Ay Yıldızlı bayrağımızı göklere çektirsin ve bu manada bizim gururumuz olsunlar. Şehrimizin ülkemizin tanınmasına vesile olsunlar.” ifadelerini sözlerine ekledi ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

“Hemen her gün yeni bir tesis, yeni bir güzellik noktasındaki gayreti nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum.”

Sözlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve tüm katılımcılara selamlarını sunarak başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz “Öncelikle Alinur başkanıma bu güzel okçuluk tesisinin yenilenmesi ve yeniden hayata geçirilmesi konusundaki gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi ile hemen her gün yeni bir güzelliğe imza atıyoruz. Dün Alinur başkanım ile birlikte Osmangazi’de bir hizmet binası açılışında idik. Bu anlamda hemen her gün yeni bir hizmet noktası sunma anlamındaki gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Tabii burasının ayrı bir manası var. Bursa’nın fethinden sonra Atıcılar olarak isimlendirilen ve atlı okçuluk ve yarışlarının yapıldığı bu güzel mekanın bugün de aynı mana içinde tekrar güncelleşmesinin de ayrı bir anlamı var. Ben inanıyorum ki geçmişte olduğu gibi bugün de ve bundan sonra da Mete Gazoz gibi birçok gencimizin, sporcumuzun böyle önemli uluslararası müsabakalarda yetişmesinin altyapısı olacak bu yer. Gençlerimize başarılar diliyorum. Tabii bir taraftan takım sporları da önemli ama bireysel spor anlamında da böyle bir zeminin oluşması ayrı bir güzellik.” diye devam etti.

“Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu birlik beraberliğin yansımalarını görüyoruz.”

Konuşmasına güzel günlerin geleceğini belirterek devam eden Yavuz “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, gerek hükümetimizle gerek meclisimizle gerekse büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım ve diğer belediye başkanlarımızın ve ekibimizin çalışmalarından bu birlik beraberliğin yansımalarını görüyoruz. İnşallah çok daha güzel günler gelecektir. Her zorluktan sonra bir kolaylık olacaktır inanç ve düşüncesinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Önemli olan bu birliğin devam etmesidir.” dedi ve teşekkür etti.

Konuşmaların ardından okçuluk öğrencileri ile birlikte açılış kurdelesi kesilerek Okçuluk Tesisi hizmete açıldı. Kurdele kesiminin ardından Başkan Aktaş, Vekil Yavuz ve diğer katılımcılar eğitmenlerle beraber ok atışları yaptılar.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.