Bakan Kurum: İFM 17 Nisan’da hizmete açılacak

Bakan Kurum: İFM 17 Nisan’da hizmete açılacak
Yayınlama: 15.04.2023 15:16:51
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) 17 Nisan’da hizmete açılacağını söyledi. Kurum, 50 bin kişinin istihdam edilecek projenin yatırım maliyetinin 65 milyar lira olduğunu belirtti.

İstanbul Finans Merkezi, 17 Nisan Pazartesi günü açılıyor. Açılıştan önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi’ne(İFM) dair basın açıklaması yaptı.

Bakan Kurum özetle şunları söyledi:

“İstanbul Finans Merkezi’nde 50 bin kişi istihdam edilecek. Yerli-yabancı finans şirketleri hizmet verecek. 3 milyon 387 bin metrekare inşaat alanı var. Hazine Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttük. Süreci tamamladık. Yatırım değeri 65 milyar lirayı buldu. Akıllı bina ve sıfır atık uygulamalarının tam anlamıyla hizmet verdiği bir proje. 2100 kişilik bir kongre merkezi var. 5 yıldızlı otelimiz var. 26 bin 500 kapasiteli otoparkımız var. 180 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor.”

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU’NA TEPKİ

Kurum daha sonra, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Sayın Bakan İstanbul’da da kentsel dönüşümü 5 yılda yapacağını ifade ediyor. Elinizi tutan mı vardı yani ben merak ediyorum. Allah aşkına bütün yetkiler A’dan Z’ye sizde. Son 21 yıldır neredeydiniz? Madem 5 yılda bitecekti” sözleri soruldu.

Bakan bu soruya şu ifadelerle yanıt verdi:

“Ekrem Bey’in işi polemik. Hep engelleniyoruz  siyaseti  yapıyorlar. Hep söylüyoruz siz konuşmayacaksınız eserleriniz konuşacak. Yaptıklarınız konuşacak. Biz konuşmuyoruz eserlerimiz konuşuyor. Bir tarafta İstanbul’da 695 bin konutun dönüşümünü tamamlamış, diğer tarafta engelleniyoruz bize iş yaptırmayanlar var. Bir tarafa bakıyorsunuz vatandaşı için İstanbul için 1 buçuk milyon konutun dönüşümü için irade koyanlar var. İstanbul’da bayramın ilk gününde açıklayacağız, bir irade koyanlar var diğer tarafta 5 yılda 1500 konut yapamayanlar var. İstanbul’un sorunları için çalışsın. Kendisi değil eserleri konuşsun. Burada çok güzel etkinlikler olacak. Burası finansın kalbinin attığı merkez olarak hizmet verecektir. 17 Nisan saat 14.00’de tüm vatandaşlarımızı açılışa bekliyoruz.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.