Banka promosyonlarına ek zam!

Banka promosyonlarına ek zam!
Yayınlama: 20.01.2024 11:57:53
A+
A-

2024 yılı maaş zamlarının belli olmasıyla birlikte bankalar yarışa girdi. Bankalar emekli müşterilerine ödeyecekleri promosyon tutarlarını güncelledi. Peki en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye çıkması banka promosyonlarını nasıl etkiledi?

SSK ve Bağkur emeklilerinin emekli maaşının değişmesiyle birlikte banka promosyonları da değişiyor. Peki en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye çıkması banka promosyonlarını nasıl etkiledi?

Milliyet’in haberine göre, Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “Emekli maaşlarının artmasıyla birlikte banka promosyonları güncellenecek. Burada tabi en düşük emekli maaşı 7500 liraydı, 10 bin TL’ye çıktı. Kök maaşı 7013 lira olanlar aslında yüzde 42’lik zam 10 bin TL’ye tekabül ediyor. Oransal zam almamış oluyor. Ama daha yüksek bir maaşı varsa vatandaşlarımızın yüzde 42.6’lık zam direk maaşlarına yansıyor.

PROMOSYANA ZAM AYARI!

Bu da daha fazla paranın banka yatması demek. 7500 TL’nin mevduat faiziyle 10 TL’nin mevduat faizi aynı olmayacaktır. Aynı bu hesaptan gidecek olursak bir kişinin en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak emekli maaşının bankadan çekmesi promosyonları da değiştirecektir.

Bankalar bu parayı kamu kurumlarından daha erken alması ve bunun daha fazla bir faiz getirisinin olması sebebiyle bankalar bunu müşterilerine dağıtacaktır.

O nedenle Şubat ayında banka promosyon düzenlemesi yaparlarsa daha fazla maaş alabilirler. En az 15 bin lira tutarında banka promosyon güncellemesi var. Bankadan bankaya değişiklik gösteriyor.”

YENİ PROMOSYON TUTARI 15 BİN TL

Yeni dönemde ise bir banka promosyon tutarını güncelledi. Bu doğrultuda ING Türkiye, emekli maaşını taşıyan emekliler 15 bin TL’ye varan nakit promosyon fırsatından yararlanabiliyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.