Başkan Bozbey: Nereye gitti bu paralar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Bozbey, “Seçim sürecinde alınan 524 personel var. Aylık maaliyeti ise 41 milyon lira” dedi.

Başkan Bozbey: Nereye gitti bu paralar
Yayınlama: 07.05.2024 13:09:24
A+
A-

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

“Genel Değerlendirme Toplantısı” adı verilen ve Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi-Merinos AKKM Yıldırım Salonu’nda gerçekleşen toplantı, Bozbey’in yeni döneme dair medya ile ilk buluşması niteliğinde.

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız da programa katılım sağladı.

Başkan Bozbey’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

“İlk olarak mazbata sürecini değerlendirmek istiyorum. Bu belirsizlik sürecini kendi çıkarları için kullananları biliyoruz ve gerekeni de yapacağız. Merak etmeyin değerli Bursalılar burada bir olduğumuz sürece Bursalının hakkı hukuku yenilmeyecek.

“Sözlerimizi tutmaya devam edeceğiz”

Göreve geldiğimiz andan itibaren hemen yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda söz verdiğimiz gibi suya yüzde 25 indirim yaptık. Sonra Türkçemize sahip çıkmak için  tabelalarda beklenen kararı aldık. Yıllardır mücadelesini verdiğimiz otopark sorununu çözdük ve Bursalıların önceki dönem borçlarını da sileceğimiz taahhütüyle sildik. Ayrıca 3100 kişilik spor salonunu 5000 kişilik seyirci kapasitesine çıkarmak üzere yoğun bir şekilde çalışılıyor. Aynı zamanda Kayapa’da ki yoğun katı atık depo sistemine son verdik. Sözlerimizi bir bir bir  tutuyoruz ve tutmaya da devam edeceğiz.

“25 milyar borç görünüyor”

Tabii ki göreve geldiğimiz günden itibaren mevcut durumu çözmek için toplantılar yaptık. Bu toplantı sonucunda Büyükşehir’de geçmiş dönemle ilgili tespitlerimiz de bulunuyor. Bursa Büyükşehir Belediyesine ait 25 milyar borç görünüyor.Bu borç olmamalıydı. Bu borcun karşısında bir şeylerin çözülüyor olmadı gerekiyordu. Stadyum hala bitmemis ve masrafı yapıyor. T2 hattı örneğin, tekniğine uygun yapılmadığı için sürekli arıza veriyor. Arıza masraflarını söylesem sasarsiniz. Doğru projelerle göreceksiniz hem borç azalacak hem de hizmet vereceğiz. Bu projeleri yaparken çok iyi araştırıp yapmamız lazım. Projeye harcanan zaman 2 yilsa, inşaata başlandığında bir yıl bitiyor. Artık insan birikimimiz var. Ve inanılmaz ekiplerimiz var. Bunları fayda maaliyeti hesaplayacak bir anlayışa ihtiyacımız var. O da biz de var. Tabii ki yapılan usulsüzlükleri bundan sonra da kamuoyunun bilgisine sunacağız. Bu şirketteki ihaleler de bağımsız olarak mercek altına alınacak ve bilgilendirilecek.

“BURSKOP üzerinden yapılan faaliyetleri  inceledik”

Biz yapılanları hataları ortaya çıkararak bundan sonra yapılanları kamuoyuyla paylaşmak görevimizdir. Bursalılarımızın hiçbir kuşkusu olmasın. Hizmetlerde herhangi bir akşama olmayacak. Tasarruf yapacağız, yanlış proje yapmayacağız. Ve bu projelerimizi taraflarla konuşarak uzlaşmaya varacağız. Eski yönetimde belirsiz kaynaklardan fonlaman BURSKOP üzerinden gerçekleştirilen faaliyetleri de incelemeye aldık. Tabii ki genclerimizin mağdur edilmemesi bizim için önemli. O gençlerimizi düşünerek burslarını ödedik. Fakat bundan sonraki süreçte yasa ve yönetmeliklere uygun gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşan bir eğitim desteği sağlayacağız. Seçim döneminde bazı esnaf odalarımız la yapılan anlaşmaya istinaden ve ihalesi yaklaşık 213 milyon civarında olan hediye çeklerini de incelemeye aldık. İhtiyaç sahipleri emin olsun ki bundan sonraki süreçte hak yerini bulacak. Sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekten ihtiyaç sahibi insanlarımıza hizmet eden Büyükşehir Belediyemiz olacak. Esnaflarımız hiç rahatsız olmasın, esnaflarımız mutlaka paralarını son kuruşa kadar alacak. Onların kefili Mustafa Bozbey’dir. Bizim için önemli olan sizlerin parasının nereye gittiğidir.

“Tespit etmeye başladık”

Aynı zamanda ‘Kart 16’ projesi de var. İhtiyaç sahibi çok vatandaş olmasına rağmen gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmayan kartları tespit etmeye başladık. Bu kartları ihtiyaç sahiplerine vermeye devam edeceğiz.

“Göreve gelen kişiler sonuna kadar hak etmiştir”

Uzun yıllardır kent yöneticiliği yapmış arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız. Göreve geldiğimiz bu günden yana tüm Bursa bilmeli ki göreve gelmiş arkadaşlarımız bu görevleri sonuna kadar hak etmiştir.

“Bir şoku daha yaşadık”

Sizinle önemli bir hususu paylaşmak isterim. Bursa Büyükşehir Belediyesinden instagram hesabını aldığımızda Atatürk ile ilgili kelimelerin ve 30 Ağustos kelimelerinin kısıtlandığını gördük ve bir şoku daha yaşadık.  Ayrıca önemli bir hususu da paylaşmak istiyorum. Seçim sürecinde alınan 524 personel var. Aylık maaliyeti ise 41 milyon lira.”

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.