Başkan Özdemir: Herkes Nilüfer’e gelmek istiyor

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, basın mensuplarıyla yaptığı buluşmada, “Seçim sürecinde diğer ilçelerde yaşayan bireylerin Nilüfer’de vakit geçirdiğini gözlemledik. Herkes Nilüfer’e gelmek istiyor” dedi.

Başkan Özdemir: Herkes Nilüfer’e gelmek istiyor
Yayınlama: 14.05.2024 09:43:25
A+
A-

HABER / GÜLSÜN ARSLAN

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir basın mensuplarıyla sohbet buluşması gerçekleştirdi.

Buluşma programında yeni yönetim de yer alıyor. CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin de katılım sağladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle;

“Hepinize hoş geldiniz. Saygılar sunuyorum. Tabii bir seçim sürecinden çıktık. İlk defa sizlerle bir araya geliyoruz. Bir çok arkadaşımız doğal olarak görüşmek istiyordu. Bugün burada hep beraber toplandık. Hem merak ettiğiniz süreçten bahsedelim hem de sohbet edelim istedik. Seçim sürecinde bana çok destek oldunuz. Nilüfer halkının olağanüstü bir desteğini aldık. Önceki seçim kampanyasında ‘martın sonu bahar’ sloganımız vardı. O dönem tam baharı yasayamamıştık ama bu yıl tam bir bahar havası oldu.

“Gençler tekrar umut doldu”

Tabii 31 Mart seçimleri Türkiye için de çok güzel oldu. Neredeyse büyük kentlerin tamamına yakını CHP tarafından kazanıldı. Bunun yarattığı çok güzel bir coşku oldu. Gençler umutsuzluğa kapılmışken yeniden umut doldu.

“Nilüfer her zaman gülümseten bir ilçeydi”

Nilüfer her Zaman gülümseten bir ilçeydi biliyorsunuz. Şimdi  de Türkiye bir anda gülümsedi. Herkes gelip hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istiyor. Ama bu sizin çalışmalarınızı da kısıtlanmış oluyor. Tabii bizde ağırlama kültürü var Anadolu’da. Bu hafta da yine yoğun bir görüşme süreci olacak. Dolayısıyla hepinizle görüşerek merak ettiklerinizi şu an itibariyle yanıtlayacağım.

“Ortak akıl birliğiyle çalıştık”

Kurumsal yapıyı dikkate aldık. Sürece bağlı araştırmalar yaptık. Sonra da ekibe baktık. Her süreci yönetecek bir başkan yardımcısı belirledik. Sonra da bu süreçlerin altındaki müdürlüklerine en verimli şekilde nasıl sonuçlanacağını baktık. Bütün bu süreçlerde sağlıklı, kamucu, toplum yararını düşünen kadrolar oluşturmaya çalıştık. Bunu yaparken de hem örgütün uzun görüşlerini hem de arkadaşlarımızın fikrini aldık. Ortak akıl birliğiyle çalıştık. En doğruyu bulmak için herkesin fikrini almak gerektiğine inanıyorum.

“Sokaktaki algı bozuktu”

Sokaktaki algıysa biraz bozuktu. Bunu nasıl yeniden ayağa kaldırırız diye çalışma da yaptık. Sahada partililerin ve vatandaşların belediye ile ilgili görüşlerini aldık. yeni yapılanmada sahanın algısını da görerek bu yolda düzeltilmesi gereken uygulamaları yaptık.

“Bu şekilde giderse Nilüfer gelişemez”

Nilüfer çok mutlu ve örnek bir kent. Diğer ilçelerdeki vatandaşlar da bu kente geliyordu. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey, her ilçede eşit örnek hizmetler uygulayacağına inanıyorum. Ama gerçek şu ki herkes Nilüfer’e gelmek istiyor. Ama Nilüfer sanayi bölgeleri ile dolu. Bu şekilde giderse Nilüfer geriye doğru gider. Adına sanayi bölgesi destekte aslında teknolojisi ile alakası olmayan hizmetleri orada üretmeye başlayacaklar. Her yeni sanayi alanı hem havanın daha fazla kirlenmesine neden oluyor ve daha fazla konut a neden oluyor. Bunlarla ilgili hiç bir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz. Biz bazen her şeyi göremeyebiliyoruz. Gördüğünüz her şeyi bizimle paylaşın. Bizim hassasiyeyinis gençler kadınlar çocuklar ve tarım alanları. Bunlar bizim kırmızı çizgimiz.

“Nilüfer’in köylüsü efendisi olacak”

Bugün 14 Mayıs Çiftçiler Bayramı. Gerçi çiftçilerin bayram edecek hali kalmadı ama hız gelecekte NİLÜFER’İN köylüsünün NİLÜFER’İN efendisi olmasını istiyoruz

“Kadınlar yönetimde ağırlıklı”

2 bin 901 kişiyiz. Bizim yedi başkan yardımcımız var. Dördü kadın ve otuz müdürün onyedisi kadın. Daha çok kadınların öne çıktığı tercihimiz oldu. Biz değişiklik sürecinde cinsiyet kotası uygulayacağız. Kadın ağırlıklı bir yönetimimiz var şu an. Bütün personel sayısına baktığımızda kadın ağırlığı bir hayli düşük. Sekiz yüz civarında kadın çalışıyor ve 2 bin  civarında erkek çalışıyor. Ama yönetiminde kadınlar ağırlığı daha yüksek.

“Nilüfer’den ziyade Yıldırım’ın kentsel dönüşüme ihtiyacı var”

Depremden en çok etkilenecek ilçeyiz. Ama yeni planlamalar yaparak bölge bölge kentsel dönüşüm yapabilirsek düzenlemeler yapacağız. Depremsellik gerekçesiyle Nilüfer’de kentsel dönüşüm alanı ilan edildi bir çok yer. Nilüfer’de konut talebi yüksek olduğu için kentsel dönüşüm bu ilçemize yönlendirildi. Ama bu bölgeye göre Yıldırım’ın kentsel dönüşümüne ihtiyacı var. Binalar sağlıksız. Buralarda da kentsel dönüşümü yapabilmek için binaların yüksekligini artırmışız. Bu kapsamda Nilüfer’de nüfus artıyor ama yeşil alan artmıyor. Kentsel dönüşümü üç kat artırdığımız için bir arabalık yere 9 araba park etmek zorundayız. Bu diğer alanlar için de geçerli. Ataevler bu anlamda çok yoğun bir yer. Bir süre sonra yaşanılamayacak bir yere gelecek. Dolayısıyla bölge bölge planlama yapmak zorundayız. Ona göre altyapıyı otoparkları okul alanlarını ayarlayalım. Bütüncül planlar yapmamız lazım. Ortak bir akıl üretecek genel bir çözüm yapmamız lazım. Ama henüz bir çözüm bulmuş değiliz.

Bundan sonra Nilüfer’de ortak akılla hareket edeceğiz. Gücümüz yettiği kadar hem sizin hem de sivil toplumların desteğiyle eksikliklerin tamamlayacağız.”

Konuşmanın ardından yeni yönetimde yer alan başkan yardımcıları tek tek konuklara kendilerini tanıttı. Ardından Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve basın mensuplarının hatıra fotoğrafı çekimiyle program sona erdi.

 

MAHMUT DEMİRÖZ

SERPİL ALTUN

OKAN ŞAHİN

ŞİRİN BİÇER

 

EMRE KARAGÖZ

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.