Marmara’da batan gemideki 2 mürettebat hala kayıp! Aileler adalet istiyor!

Marmara Denizi’nde 15 Şubat tarihinde batan Batuhan A isimli kargo gemisinde 4 mürettebatın cansız bedenine ulaşılırken, 2 mürettebatın ise hala kayıp olduğu öğrenildi.

Marmara’da batan gemideki 2 mürettebat hala kayıp! Aileler adalet istiyor!
Yayınlama: 20.04.2024 14:25:06
A+
A-

Batan geminin kayıp mürettebatı arasında bulunan makine stajyeri Ahmet Atav’ın babası Şenol Atav, geminin ihmal sonucu battığını öne sürerek açıklamada bulundu. Atav, geminin denetlenmemesini ve gerekli kontrollerin yapılmamasını suçladı.

Batan geminin kaptanı Hasan Mehmet Uyanık’ın oğlu Abdullah Uyanık da babasının cesedine 45 gün sonra ulaşıldığını ancak hala 2 mürettebatın kayıp olduğunu söyledi. Uyanık, arama çalışmalarının yeniden başlatılmasını ve ihmalin araştırılmasını talep etti.

Ailelerin avukatı suç duyurusunda bulundu

Ailelerin avukatı Muhammed Emin Çelik ise 15 Şubat tarihinde geminin ağır ihmaller sonucu battığını ve 2 mürettebatın hala bulunamadığını belirtti. Çelik, olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ve geminin batmasına sebep olduğu düşünülen kişiler hakkında adaletin sağlanmasını istediklerini vurguladı.

Çelik, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Batuhan A. Gemisi 53 yaşında bir gemidir. Bu kadar yaşlı ve artık tamir görmekten paslanmış bir geminin özellikle bu hava şartlarında seyrine izin verilmesi nasıl mümkün olabilir?”

“Gemi azami alabileceği yükün üzerinde yük almasına kim neden müsaade etmiştir?”

“Bilindiği üzere geminin denize ve yüke elverişli olması gerekmektedir. Brandasının dahi sertifikası olmayan bir gemiye denize elverişlilik belgesi kim tarafından verilmiştir?”

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.