Brezilya İsrail’in Yaptıklarına Göz Yunmadı!

Brezilya’da askeri darbeden soruşturulan Aşırı Sağcı Lider Jair Bolsonaro, Devlet Başkanı Lula da Silva’nın İsrail’e yönelik soykırım suçlamasının ‘suç’ olduğunu iddia etti.

Brezilya İsrail’in Yaptıklarına Göz Yunmadı!
Yayınlama: 27.02.2024 11:28:47
A+
A-

Brezilya’da askeri darbeden soruşturulan Aşırı Sağcı Lider Jair Bolsonaro, Devlet Başkanı Lula da Silva’nın İsrail’e yönelik soykırım suçlamasının ‘suç’ olduğunu iddia etti. Eski Devlet Başkanı Bolsonaro, düzenlediği mitingde kendisi de bir İsrail bayrağı açtı.

Brezilya’da İsrail tartışması

İsrail’in Gazze’de yaptıkları Güney Amerika ülkesi Brezilya’da siyasette büyük bir tartışma konusu oldu.

Brezilya’nın Solcu Devlet Başkanı Lula da Silva İsrail’in kendisini istenmeyen kişi ilan etmesine rağmen soykırım ifadesinden geri adım atmadı ve “Ölenler askerler değil, hastanelerde ölenler kadınlar ve çocuklar. Bu soykırım değilse soykırımın ne olduğunu bilmiyorum”

Eski Aşırı Sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, mevcut Devlet Başkanı Lula’nın İsrail’e yönelik soykırım suçlamasının ‘suç’ olduğunu iddia etti.

Sao Paulo kentinde düzenlediği mitingde kendisi de bir İsrail bayrağı açtı ve öptü. Eski başkanın konuşmasını dinleyen destekçilerinin ellerinde İsrail bayraklarının bulunması dikkati çekti.

Eski Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro mitingde, Lula da Silva hükümetine yönelik darbe girişimine karıştığı iddialarını da reddetti.

“Darbe nedir? Sokaklara tank koymaktır, silahlardır, komplodur. Siyasi sınıfı kendi tarafına çekmektir, darbe budur. Bunların hiçbiri Brezilya’da yapılmadı”

Bolsonaro’ya Haziran 2023’te de ‘görevi suistimal ve medyayı kötüye kullanma’ suçundan 8 yıl siyasi yasak getirilmiş, tüm siyasi hakları 2030’a kadar elinden alınmıştı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş