Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden halka dijital arşiv!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa ile ilgili bilgi, belge ve fotoğrafların yer alacağı dijital arşivin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden halka dijital arşiv!
Yayınlama: 22.12.2023 12:59:01
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa ile ilgili bilgi, belge ve fotoğraların yer alacağı ve halka açılacak olan Bursa Kent Arşivi olarak adlandırılan dijital arşivin tanıtım toplantısı Tayyere Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Ali Fuat Gölbaşı ve Bursa İl Turizm Müdür Kamil Özer katıldı.

Bursa İl Kültür Turizm Müdürü Kamil Özer’in konuşmasından satır başları şöyle; 

Bugün Bursa açısından çok özel bir gündeyiz. Tarihe bir not düşeceğiz. Bursa sadece Osmanlı kenti olarak bilenen bir değerin yanında neolitik döneme kadar uzanan 8 bin 500 yıl önceye kadar kazılarda bulduğumuz bir çok eser var. Tüm medeniyetlerin yaşandığı dönemde İpek yoluna kadar gelmiş bir kentte yaşıyoruz. Aslında şehir ve medeniyeti geleceğe aktarmada, hafızayı ne kadar koruduğumuzla alakalıdır. Geçmiş bir hafızanız yoksa sizde güçlü bir millet, güçlü bir devlet değilsinizdir. Biz de bu güçlü devlete sahip bir milletiz. 2021 yılında Unesco Yaratıcı Şehirler alanına girdi Bursa. 2023’te 100. yılımızı kutladık. Biz de bir dosyayla Unesco’ya İznik’i önerdik. Bu sayede Bursa 2024 yılında yeni bir değer kazanmış olacak. Tarihi kültürel mirası bu kazılarla, müzelerle hem sergilemek hem de Dünya’ya aktarmak ve gelecek nesillere aktarmak üzere çok önemli bir görev üstlenmiş oluyoruz. Bu kent hafızasını gelecek nesillere taşımak adına bir çalışmada bulunuyoruz. Ben de bu çalışmanın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de kültür yolu çalışması vardı bu yıl Bursa’da kültür yolu çalışmasına alınmış oldu. Çok önemli bir kültür yolu festivali yaşamış olacağız.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Medeniyet ve kültür tarihimizde birçok medeniyeti bağrına basan Bursa çok önemli bir şehirdir. Osmanlı’nın kuruluş devrinin de nadide eserlerine ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Sırtımız Uludağ’a gönlümüz denize yaslı. Yeşiliyle anılan tek şehirden biri de Bursa. Sanayi ile birlikte Dünya ile yarışır hale geldik. Tanımlamak, gelişmeleri yorumlamak için Bursa’yı bilmek gerekir. Bizler bu dünyadan ayrıldığımız da kaynaklarımızı ne kadar eksiksiz bir şekilde aktarırsak geleceğimizi de o kadar iyi şekillendirmiş oluruz. Dijital Bursa Kent arşivine toplam 23 bin veri sağlanmıştır. Artık Bursa’mız dijital dünyaya açık hale geldi. Bu sayede nice çalışmaların, tezin oluşturulmasında bizimde katkımız olacak. Projeye emek veren arkadaşlarımızı tebrik ediyor, Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.