Bursa Büyükşehir’den Yıldırım’a yeni sosyal alanlar

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım’ın Yiğitler Mahallesi’nde yaptırılan Aşık Veysel Parkı ve Gençlik Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir’den Yıldırım’a yeni sosyal alanlar
Yayınlama: 02.12.2023 22:38:17
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım’a yeni yeşil alan ve gençlik merkezi kazandırıldı. Yiğitler Mahallesi‘nde inşa edilen Aşık Veysel Parkı ve Gençlik Merkezi‘nin açılışı da törenle yapıldı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz‘ın konuşmasından satır başları şöyle;

Hemen hemen bir dönemi geride bırakıyoruz. Yıldırım ilçemize birçok hizmeti kazandırdık. Kütüphanelerden spor merkezlerine kadar hayatın her alanına dokunmaya gayret ettik. Bugün burada büyük bir parkın da açılışını gerçekleştiriyoruz. Biz göreve geldiğimizde kişi başı bir metrekare yeşil alan kazandıracağız demiştik. Söz verdiğimizden daha fazlasını vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olduk. Ankara caddesine alternatif bir cadde oluşturuyoruz. Nasıl bu bölgede güzel hizmetlere imza attıysak, şehrimizin diğer bölgelerinde de güzel işler yaptık.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş‘ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bu yıl halk ozanımızın vefatının 50. Yılı olduğu için Aşık Veysel yılı ilan edildi. Bizde parkımıza ve içindeki gençlik merkezine ozanımızın adını vererek ismini yaşatmak istedik. Çok yeşil alanı Bursa’ya kazandırdık. Rabbimiz bize cenneti anlatırken yemyeşil ifadesini kullanır. Bu denli kıymetli olan tabiatı eski ihtişamına kavuşturmamız gerekiyor. 3-4 tane mahallemizin baş belasa olan bir yerdi burası. Sadece bu alanla alakalı değil, 3 milyon metrekarelik bir yeşil alanı hedefimize koyduk. Burayı bölge sakinlerinin buluşma haline getirdik. Yanına gençlerimize konforlu bir alan oluşturacağız. Gençlerimiz ahlaklı insanlar, vatanına bağlı olmaları gerekiyor. 300 dönümlük alan daha yapacağız. Uludağ eteklerine dayanan 311 metrekarelik bir alan daha yapılacak. Bu alan hem Bursa’nın hem de Yıldırım’ın çekim merkezi olacak. Bu alanı sizlere kazandırmış olacak. Yıldırım Bera Parkının açılışını yaptık unuttuk bile. Biz göreve başlarken, her şey şehrin batısında var, Yıldırım’da niye yok demiştik. Biz burayı yenilemeye çalışıyoruz. Şehrimizin farklı noktalarında olduğu gibi kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Biz bu işleri yaparken CHP Genel Başkanı ve milletvekilleri bize iftira attılar. Evlerinizi başınıza yıkıyorlar dediler. Siz hiç kentsel dönüşüm konuşan ve hayata geçiren Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı gördünüz mü? Yok ki. Ben kimseye iftira atmıyorum. Hakiki konuşuyorum. Sabah kalkıyorlar yalan, akşam yatıyorlar iftira. Bizim yavrularımıza daha güzel Bursa bırakmak için bir derdimiz var. Bu parkta bunlardan bir tanesi. Yıllardır bu şehirde güney çevre yolu konuşulur. Ama adımlar atılmazdı. Ana hartale alternatif o yolu açmak için çalışıyoruz. Bizlere verdiğiniz destek ve katkı için teşekkür ediyorum.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank‘ın konuşmasından satır başları şöyle;

Burada sözler verildi, park yapacağız dediler, ama bunu başaramadılar demişlerdi. Hizmet etmek bir sevda. Bunu isteyeceksiniz. Allah da size bunları yapmayı nasip ediyor. Çok güzel bir alandayız. Bunları yapabilmek iş bilmekle oluyor. Bizim 21 yıllık iktidarımızda bildiğimiz tek iş var. İşi bitirmek. Emin olun açılışlara yetişemiyoruz. Sizlere hizmet etmeyi bir sevda görüyoruz. Sizlere hizmet etmenin sevdasindayız. Gayretiniz varsa bunları yapabilirsiniz. Mudanya’da, Gemlik’te, Nilüfer‘de bunları göremezsiniz. Onların derdi hizmet etmek değil. Önümüzdeki yerel seçimlerde biz bütün belediyeleri cumhur İttifakı‘nın belediyeleriyle tanıştıracağız. Bu parkın açılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Âlâ‘nın konuşmasından satır başları şöyle;

Ailelerinizle kullanacağınız bir park olsun inşallah. Emeği geçen herkesi kutluyorum, teşekkür ediyorum. Güzel bir milletimiz var. 24 saat yetmiyor çalışmaya. Ama sizlerin bu teveccühünü görünce de yorgunluk nedir aklımıza gelmiyor. Türkiye’de inşa edilen ne varsa, harcında sizin sevginiz var. 21 yıldır her şeye rağmen Türkiye’deki istikrarı bozmak isteyenler hepsi ittifak yaptı ama sizler her zaman doğrudan, hizmetten yana durdunuz. Güçlü bir devlet olmamanın maliyetini biliyoruz. Biz Allah’ın izniyle sizler destek verdikçe Türkiye’yi bundan da güzel hizmetlerle buluşturacağız. Yani başımızda bizi çok hüzünlendiren şeyler oluyor. Gazze’dekiler de bizim çocuklarımız. Maalesef onlar orada hâlâ bombalanıyor. Ve dünya seyrediyor. Ama yine sizden aldığımız güçle Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bu alçaklığı bütün dünyaya deşifre ediyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Arzu ediyoruz ki bu tür güzelliklerle buluşsunlar. Dünya buna dur desin. Biz bunları yaparken kendi işgal altındaki ülkelerini kurtarmak için harekete geçenleri terörist olarak nitelendirenler var. Seçimden önce 6-7 kişi bir araya gelip ülkeyi yöneteceklerini söyleyenler nasıl protokollerle birbilerini hançerliyorlar. Ülkenin siyasetine muhalefet de lazım. Ama birbirlerini hançerlemekten bir proje üretemiyorlar. Ülkeyi yönetmeye layık gördükleri genel başkanlarını seçimden sonra partiyi yönetmeye yeterli görmediler. Sınırlarımız dışındaki kardeşlerimiz de bizden yardım bekliyor. O yüzden daha çok hizmet edip, daha çok güçleneceğiz. Önümüzde bir yerel seçim var. İnşallah Türkiye’de daha çok ilimizi alarak Türkiye’yi AK Parti’nin yeni yüzyıl belediyeciliği ile buluşturacağız. Bu parkın da herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş