Bursa’da başkan adayı Yalçın: 600 bin bina tehlikede!

Yeniden Refah Partisi (YRP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, Bursa’da depreme dayanıklı olmayan yapı stoğunun endişe verici olduğunu ve hızlı kentsel dönüşüm için Modüler Hücre Sistemi’nin uygulanması gerektiğini söyledi.

Bursa’da başkan adayı Yalçın: 600 bin bina tehlikede!
Yayınlama: 15.03.2024 11:58:23
A+
A-

Yıldırım İlçesi’nin Zeyniler Köyü’nde basın toplantısı düzenleyen Yalçın, depremsellik haritasına bakarak kentteki riskli yapıların durumunu değerlendirdi. Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde 600 bin civarında depreme dayanıklı olmayan yapı bulunduğunu ve bu durumun büyük bir tehlike oluşturduğunu vurguladı. Yalçın sözlerine şöyle başladı:

“Kentimizin manzarasına tamamen hakim olan yerden gördüğümüz durum hiç iç açıcı değil. Bursamızda kentsel dönüşüm çok yavaş işliyor. Bursamız ve vatanımız için deprem büyük bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Kentimiz için de depremsellik açısından Yıldırım ve Osmangazi İlçelerimiz büyük problem teşkil ediyor. Bu iki ilçemizde 600 bin civarında depreme dayanıklı olmayan yapı stoğu bulunuyor”

Mevcut Yöntemlerle Yavaş Dönüşüm

Mevcut kentsel dönüşüm yöntemlerinin çok yavaş olduğunu ve bu şekilde 200 yılda bile dönüşümün tamamlanamayacağını belirten Yalçın, “Bu, birkaç nesli enkaz altında bırakmak anlamına gelir” dedi.

Modüler Hücre Sistemi Çözümü

Hızlı bir çözüm için tüm dünyada, ABD, Çin ve İngiltere’de yoğun olarak kullanılan Modüler Hücre Sistemi’ni Bursa’da da uygulamayı planladıklarını açıklayan Yalçın, bu sistemin avantajlarını şu şekilde sıraladı:

  • Fabrikada üretilen konutlar daha hafif ve çelik bazlıdır.
  • Daha uygun maliyetlidir.
  • Şantiyede çok hızlı bir şekilde monte edilir.
  • Depreme yüzde yüz dayanıklıdır.

“Fabrikada üretilecek, şantiyede monte edilecek”

Bursa’ya kurulacak fabrikanın üreteceği konutların özel sektöre de açık olacağını belirten Yalçın, Büyükşehir Belediyesi’nin de kendi şirketinde yoğun üretim yapacağını söyledi. Üretilen konutların bir kısmı kiralık olarak halka sunulacak ve kentsel dönüşümde kullanılacak. Başkan adayı Yalçın, “Bursa’ya bu konuda kuracağımız fabrikanın üreteceği konutlar, özel sektöre de açık olacak. Aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi kendi şirketinde de yoğun bir şekilde üretecek. Kiralık konut olarak mülkiyeti kendisinde kalacak hem de halkın yararına kentsel dönüşüm uygulamalarında kullanılacak konutları yerinde üretip şantiyelerde monte edeceğiz. Bursa’mıza ve Türkiye’mize örnek bir çalışma olacak. Şimdiden hayırlı olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Yalçın, Modüler Hücre Sistemi ile Bursa’da örnek bir çalışma yapmayı hedeflediklerini ve projenin şimdiden hayırlı olmasını diledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.