Bursa’da boyalı parmaklar ödüllerine kavuştu

Bursa’da boyalı parmaklar ödüllerine kavuştu
Yayınlama: 29.04.2024 14:13:25
A+
A-

HABER / GÜLSÜN ARSLAN – ŞERİFE ÖZ

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atış yapı iş birliğiyle düzenlenen ‘Çocukların İş Dünyasında İş Sağlığı ve Güvenliği’ temalı resim yarışmasının ödül töreni gerçekleşti.

Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız’ın katılımıyla gerçekleşti.

Tören öncesi çocuklara yönelik Hacivat ve Karagöz oyunu sergilendi. Oyun, çocuklara iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Toplamda 325 resim arasından 47 eserin yer aldığı sergide yarışma kapsamında on çocuk ressam ödüle layık görüldü.

Atış Yapı Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Kahraman açılış konuşmasında, “Biz İnşaat sektöründe olduğumuz için ‘İş Sağlığı Güvenliği’ bizim için çok önemli bir konu. Biz böyle bir ödül törenine katılarak ismimizi burada da duyuralım istedik. Ödül alacak olan arkadaşlara şimdiden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Bursa’mızın nadide çiçekleri olan öğrenciler hepiniz hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Küçük şöyle konuştu:

“Hepinizi Milli Eğitim Müdürümüz adına selamlıyorum. Bildiğiniz üzere iş sağlığı ve güvenliği konusu önemli. Çalışan tüm arkadaşlara sağlıklı temiz ve güvenli bir ortam sunulması amaçlanmaktadır. Ülkemizde 4 ve 11 Mayıs tarihleri arası bu anlamda kutlanmaktadır. Bizlerde her yerde insanımızın iş sağlığını önceleyerek hem eğitim yapılması hem de bu kültürün oluşmasına yönelik bütün planları hazırlamaktayız. Bu kapsamda ilköğretim öğrencilerine yönelik iş sağlığı güvenliği alanında başarı gösteren öğrencilerimiz ödül alacaktır. Her türlü faaliyetinde destek veren emeği geçen tüm paydaşlara gönülden teşekkür ediyoruz. Emeği olan tüm öğretmenlerimizi ve okul müdürlerimizi cânı gönülden tebrik ediyoruz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız’ın konuşmasından öne çıkanlar da şöyle;

Sizleri Büyükşehir Belediyesi Başkanımız sayın Mustafa Bozbey adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hayatın her aşamasında olduğu gibi iş sağlığı güvenliği hayatın her alanını etkiliyor. Ülkenin sanayileşmesiyle birlikte çalışanların güvenli bir şekilde çalışması ve çalışanların çeşitli tehlikelere maruz kalmasıyla sonuçlanmaktadır. İş güvenliği kültürü yalnızca çalışanların eğitim almalarıyla ortadan kalkacak bir durum değildir. Özellikle insanların küçük yaşlarda itibaren güvenlik kültürünün içselleştirilmesi gerekmektedir. Bu da önce ailede, sonra okulda başlamaktadır. Küçük yaşlarda kazanılan güvenlik kültürü, ileriki yaşlarda iş güvenliği kültürünü kazanması Temel dayanık olmaktadır. Çünkü günümüz dünyasında artık sosyal politikalardaki değişimler iş sağlığı ve güvenliğini, güvenliğine bakışını etkilemektedir.”

“Toplumda iş güvenliği kültürünü yaygınlaştırması önem arz etmektedir” diye sözlerini sürdüren Yıldız konuşmasını şu cümlelerle devam etti:

“Yerel yönetimlerle bu kapsamda iş sağlığı ve güvenlik kültürünün toplumda geliştirilmesi ve bilinçlendirilmesi hususunda önemli rol oynamaktadır. Toplumdaki kültür gelişiminde maalesef çocuklarla birlikte başladık. Belediyeler Çocuklara iş sağlığı ve güvenliği noktasında eğitim ve farkındalık programları yapmasıdır. Bugün de bunlardan birini yaşıyoruz. İş sağlığı ve güvenlik kültürünün çocukları erken yaşlardan itibaren buluşturulması onların hayatları boyunca sağlıklı alışkanlıklar geliştirilmesini sağlamaktadır. Ve bu potansiyel tehlikeler karşısında kendilerini korumalarında yardımcı olmaktadır.”

Yıldız sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

“Geleceğin çalışanları olacak bu çocukların bu bilinçle büyümesi şehir ve ülke gelişiminde büyük kazanç sağlayacaktır. Amacımız şehrimizin güvenli geleceğinin teminatı olan çocuklarımızın güvenlik bilincinin ve güvenlik kültürünün gelişmesine katkı sağlamak adına mevcut çalışma yapımı olan anne ve babalara çocukları üzerinde ııı ulaşarak iş sağlığı ve güvenlik kültürünü aile gündemine almak ve gelecekte çalışma hayatına dahil olacak çocuklarımızın da iş sağlığı ve güvenlik kültürünün gelişmesinde temel teşkil etmektedir. İş güvenliğini yaşam talibidir. Hepinize Anne babalara okuldaki öğretmenlere bile çalışma hayatındaki işverenlere iş güvenliği konusunda sürekli eğitim merkezleri ve belediye olarak bu süreç tarafından eğitim vermeye devam Iş güvenliğinin bu kadar önemli olduğu bir dönemde özellikle Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve bu projede sponsor olan atış yapıya ve emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza yine büyükşehir Belediye başkanımız Mustafa Bozbey adına teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.”

Açılış konuşmasının ardından tören başladı. Çocuklara yönelik İş sağlığı ve güvenliği resim yarışması kapsamında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Ödüller Atış Yapı Genel Müdür yardımcısı Bahadır Duman, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Küçük ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız tarafından teslim alındı.

Program hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.