Bursa’da iki aynı isimli bebek, aynı hastalıkla mücadele ediyor

Bursa’da yaşayan iki ailenin, aynı isimli bebekleri aynı nadir karaciğer hastalığıyla mücadele ediyor.

Bursa’da iki aynı isimli bebek, aynı hastalıkla mücadele ediyor
Yayınlama: 11.03.2024 11:17:03
A+
A-

Her iki bebek de babalarının karaciğerinden yapılan nakillerle hayata tutunmaya çalışıyor.

Zeynep Alya Sakarya’nın Hikayesi

2 yıl önce dünyaya gelen Zeynep Alya Sakarya, çok ağladığı şikayetiyle hastaneye götürüldü. Yapılan tahlillerde karaciğer yetmezliği teşhisi kondu. Acil karaciğer nakli olması gereken bebeğin babası Emre Sakarya, karaciğerini kızına vermeyi kabul etti. 12 Şubat’ta yapılan 6 saatlik operasyonda babanın karaciğerinden alınan parça, Zeynep Alya’ya nakledildi. Başarılı geçen operasyonun ardından bebek, babası sayesinde yaşama tutundu.

Zeynep Çelik’in Hikayesi

Bursa’da yaşayan Emine ve Ahmet Çelik çifti, 2 yıl önce dünyaya gelen Zeynep bebeklerine de aynı karaciğer yetmezliği teşhisi kondu. Doktorlar, çiftin daha önce dünyaya gelen 3 çocuğunun da aynı hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini belirledi. Zeynep’in de yaşamını sürdürmesi için karaciğer nakli olması gerekiyordu. Baba Ahmet Çelik, karaciğerini kızına vermeyi kabul etti. 19 Şubat’ta yapılan 6 saatlik operasyonda babanın karaciğerinden alınan parça, Zeynep’e nakledildi. Başarılı geçen operasyonun ardından bebek de babası sayesinde yaşama tutundu.

Ailelerin Ortak Mücadelesi

Her iki aile de, bebeklerinin aynı hastalıkla mücadele etmesi ve aynı ismi taşıması nedeniyle benzer zorluklar yaşadı. Aileler, çocuklarının özel mamalarla beslenmesi ve sürekli kontrol altında tutulması gerektiği için büyük bir özveri gösterdi. Babalar ise, kızlarını kurtarmak için karaciğerlerini vermeyi tereddüt etmeden fedakarlıkta bulundu.

Her iki bebek de nakil sonrası tedavilerini sürdürüyor. Doktorlar, bebeklerin sağlık durumunun iyi olduğunu ve normal bir hayat yaşayabileceklerini belirtiyor. Aileler ise, bu zorlu süreçte doktorlara ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş