Bursa’da Nadır deresinden Orhangazi’ye zehir akıyor

Bursa’da Nadır deresinden Orhangazi’ye zehir akıyor
Yayınlama: 03.07.2023 11:53:57
A+
A-

Özellikle yaz günlerinde binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Nadır piknik alanında bulunan dereye uzun zamandır akan kanalizasyon giderleri o bölgeye giden insanlar ve orhangazi İçinden geçerek İznik gölüne aktığı bölge için büyük tehlike oluşturuyor. Dere çevresinde yoğun kötü koku ve hastalık taşıyan sineklerin kol gezdiğini söyleyen vatandaşlar ise çevrede acilen ıslah çalışması yapılması gerektiğini söylüyorlar.

Orhangazi‘de Hamzalı yolu üzerindeki  Nadır piknik alanı içinden başlayan ve İznik gölüne kadar akarak devam eden Nadır deresinin pis ve kötü koku yayan görüntüsünün sebebi piknik alanı içinde bulunan tuvaletler deki giderlerin ve dere kenarında bulunan bazı evler ile çiftliklerin kanalizasyon giderlerinin dereye akması olduğu ortaya çıktı.

Özellikle yaz günlerinde binlerce vatandaşın ziyaret ettiği alandaki tuvaletlerin giderleri açıktan dereye aktığı görülürken, çevreye verdiği kötü görüntü ile kötü koku o bölgedeki vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Ayrıca Nadır deresinin Orhangazi‘ye kadar olan bölümünde de aynı durumların olduğu öğrenilirken, daha öncede bir çok kez talep olmasına rağmen dere içinde her hangi bir ıslah çalışması yapılmaması yaşanan tehlikenin hastalık derecesinde boyutunu artırıyor.

Geçtiğimiz aylarda Nadır deresinin ana yolun alt kısmından itibaren İznik gölüne uzanan bölümünde belediye ekipleri tarafından yapılan ıslah çalışmalarının aynısının Nadır’a kadar uzanan bölümü içinde yapılmasını isteyen vatandaşlar, yaz günlerinde derenin etrafında hastalık taşıyan sineklerin çoğaldığını ve dereye akan kanalizasyon nedeniyle ağır kokuların ortaya çıktığını söyleyerek, bu bölgede kötü görüntünün yok edilmesini ve derede hijyenik çalışma yapılmasını istediler.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.