Bursa’da “Şehitler ölmez, Vatan bölünmez” yürüyüşü

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından “Yeniden Çocuklarla el ele” ve “Bursa’dan Şanlı Direnişe Bin Selam” mottosuyla Şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş gerçekleşti.

Bursa’da “Şehitler ölmez, Vatan bölünmez” yürüyüşü
Yayınlama: 24.12.2023 14:59:52
A+
A-

İsrail ve Filistin arasında 7 Ekim’den bu yana yaşanan savaşta 20 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

Bugün Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından “Yeniden Çocuklarla el ele” ve “Bursa’dan Şanlı Direnişe Bin Selam” mottosuyla Fatih Sultan Mehmet Cami önünden başlayan ve FSM( Fatih Sultan Mehmet) caddesi boyunca devam edecek olan yürüyüş başladı.

Düzenlenen yürüyüşe Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa DündarYıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. ,

Yürüyüş boyunca tekbir getirilerek “Katil İsrail“, “Hamas’a selam, direnişe devam“, “Şehitler ölmez Vatan bölünmez“, “Kahrolsun PKK” sloganları atıldı.

FSM Caddesindeki alanı hınca hınç dolduran vatandaşlar Kur’an-ı Kerim tilavetini dinlerken yoğun duygular yaşadı

Programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu coğrafyanın “hiçbir zaman içinin rahat olmadığını” vurgulayarak “Anadolu toprakları hep tehdit altındaydı. Yine görüyoruz ki aynısı yapılıyor. Siz zannediyor musunuz ki Gazze’de o masum Müslümanlara ve çocuklara yapılanlarla dün, evvelsi gün Kuzey Irak’ta şehit edilen Mehmetçiklerimiz farklı. Vallahi hepsinin niyeti aynı. Onlar yıllardır idealleri olan o Yahudilerin ideali olan davalarını gütmenin derdi ve hesabı içerisindeler. O yüzden de 78 gündür Gazze’de göz kırpmadan, hiç acımadan binlerce çocuğu, binlerce kadını, binlerce yaşlıyı diri diri toprağa verdiler. Bilinçli olma zamanı. Uyanık olma zamanı. Bugün Gazze’de olanlar, bugün Suriye’de olanlar, bugün Irak’ta olanların yarın Türkiye’de olmayacağını hiç kimse garanti edemez. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.