Bursa’da tarlasından kaçak yol geçiren emlakçıya isyan bayrağı açtı

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Güngören Köyü’nde yaşanan olayda, emlakçıların tarlalardan izinsiz yol geçirmesi köylüleri isyan ettirdi.

Bursa’da tarlasından kaçak yol geçiren emlakçıya isyan bayrağı açtı
Yayınlama: 07.05.2024 10:26:01
A+
A-

Köydeki arazileri parsel parsel ‘hobi bahçesi ve tiny house projesine uygun’ diyerek satan emlakçılar, satışa çıkardıkları arazilerin yolunu, Yücel Özdemir’e ait tarlanın ortasından izinsiz geçirdiler.

Durumu fark eden arazi sahibi Özdemir, emlakçıyla anlaşamayınca tarlasının girişine “Buradan emlakçı geçemez, şahsa helaldir” tabelası dikti.

Yaşanan mağduriyeti anlatan Özdemir, şunları söyledi:

“Bir emlakçı benim tarlamın arka tarafında hobi bahçesi yapmak için yer alıyor. Buraya gidecek yolu bulamayınca beni aramadan kepçelerle tarlamın ortasından yol geçiriyor. Burada hayvanlarımı otlatıyordum, şimdi tarlamın 3’te birini kullanamıyorum. İnsan en azından beni arar, “anlaşalım” diye sorar. Ben kendisini aradığımda da komik rakamlar teklif ediyor, “istediğim gibi yol geçiririm” diye konuşuyor. Üstelik beni mahkemeye vereceğini söylüyor.”

Köy Muhtarı Mesut Aydın ise, bu tür olayların sık sık yaşandığını ve köylülerin mağdur olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Burada sık sık parsel sorunu yaşanıyor. Bu köyün 165 hanesi 300 kişilik yerli nüfusu var. Fakat bu rakam şu anda 900 kişiye ulaşmış durumda. Yer sahibi olan vatandaşlar aldıkları arazinin yolu var mı? yok mu? bakmadan ev yapmaya kalkıyorlar.

En azından burada kurulan bir muhtarlık heyeti var. Gelip bize danışsınlar. Şimdi birçok köylümüz bu durum nedeniyle mağdur oluyor. Mahsulü çiğneniyor, iş mahkemeye gidiyor.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.