Dışişleri Bakanı: Bursalılar vizyoner devlet adamlarına son derece aşinadır

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mudanya Belediye Başkan adayı Gökhan Dinçer’in projelerini tanıttığı lansman programına katılarak açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı: Bursalılar vizyoner devlet adamlarına son derece aşinadır
Yayınlama: 17.03.2024 19:58:15
A+
A-

Fidan, konuşmasında Türk İslam medeniyetinin önemli şehirlerinden biri olan Bursa’nın milli tarih ve kimlik açısından önemine vurgu yaparak, Mudanya’nın özel bir yere sahip olduğunu belirtti.

Türkiye’nin son yirmi bir yılda nasıl bir gelişim kaydettiğine dikkat çeken Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkenin sadece bölgesinde değil, uluslararası arenada da önemli bir aktör haline geldiğini ifade etti.

“Milli şahlanış sürecindeyiz”

Fidan, “Değerli kardeşlerim, bildiğiniz gibi Türk İslam medeniyetine eşlik etmiş şehirlerimizden biri olan Bursa’yı ziyaretin vesilesiyle tekrar ifade etmek istiyorum. Bundan yana sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Mudanya milli tarih ve kimlik açısından çok müstesna bir yere sahip. On bir Ekim bin dokuz yüz yirmi ikide Anadolu’yu boyunduruğu altına alan oyunlarını bozduğumuzu ilk defa yazılı olarak Mudanya’da kayda geçirdik. Milletimiz o vesileyle kahramanlığı ve vatanseverliği sayesinde tarihi değiştirebileceğini dünyaya göstermiş oldu. Bizler bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şehitlerimizden, gazilerimizden, tarihimizdeki bütün kahramanlardan aldığımız emaneti daha yukarılara taşımanın gayreti içerisindeyiz. Biz milli şahlanış sürecindeyiz” dedi.

“Gökhan Dinçer’in enerjisi her şeyden önemli”

Küresel düzeydeki adaletsizliklere ve krizlere karşı Türkiye’nin duruşunu vurgulayan Fidan, “Demokrasinin ne kadar önemli bir yönetim içinde olduğunu Gökhan kardeşimiz az önce sunum yaparken bir kez daha vurgulandı. Kendisi genç millete, insanına, Mudanya’ya, hizmet andıyla dolu ve bunu hayata geçirmek için var gücüyle çalışan ve insanların teveccühünü kazanmak için büyük bir samimiyetle kent projelerini anlatan bir kardeşimiz. Bugün ben buna şahit oldum. Bu ortamda Gökhan Dinçer’in dinamizmi, enerjisi ve dürüstlüğü, ona gösterdiğimiz her şeyin ötesinde. İnşallah verdiği sözlerle duracak. Şimdi onu destekleyeceksiniz” diye konuştu.

“Türkiye güçlü bir siyasi duruş sergiliyor”

Terörle mücadelede elde edilen başarıları da dile getiren Fidan, “Türkiye gerektiğinde oyu kuran, gerektiğinde oyunu bozan adaletsizliklere boyun eğmeyen güçlü bir siyasi duruş sergiliyor. Bir ülkenin kahramanları vardır. Bu topraklar askerinden öğretmenine, bilim insanlarından meclisine, hayatın her alanında, her dönem farklı kahramanlar çıkarmıştır. Bizler zor zamanlarda ortaya çıkan liderler sayesinde göçüklerin geride bırakılmasına ve yeni dönemlere yelken açılmasına tarih boyunca defalarca şahitlik etmiş bir milletiz” diye sözlerine devam etti.

“Ülkemiz uluslararası arenada da önemli bir aktör hâline gelmiştir”

Son olarak, Fidan, liderlik, kararlılık ve stratejik vizyonun önemine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Son yirmi bir yılda Türkiye’nin hangi noktadan nereye geldiğini, nasıl bir açılım kaydettiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye artık sadece bölgesinde değil, uluslararası düzeyde de önemli bir aktör haline gelmiştir.

“Krizlerle ve savaşlarla baş edemiyor”

Dünyada krizlerin, çatışmaların, hatta savaşların arttığı bir dönemde, menfaatlerimizi korumak için gidişatı iyi ve doğru okumamız gerekiyor. Mevcut dünya düzeni küresel adaletsizliğinde krizler ve savaşlarla baş edemiyor. Kendini güncellemeyen mevcut sistem, yaşanan sorunların da kaynağı haline gelmiştir. Bu sistem adaleti keşfetmeyi değil, küresel düzeydeki eşitsizlikleri daha da derinleştirmektedir.

“Türkiye gerektiğinde oyu kuran, gerektiğinde bozan bir ülke”

İmkanları, milli menfaatleri dünyanın neresinde olursa olsun bulup elde edeceğiz. Sadece uluslararası şiddet önümüze çıkardığı engellerle vakit harcamayacağız, mücadele ederken ülkemiz için, milletimiz için, bölgemiz için çaba göstereceğiz. Fırsatları da takip edeceğiz. Türkiye artık oyun kuran, gerektiğinde oyun değiştiren bir ülkedir.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele stratejimizde de bunu görüyoruz. Hükümetimiz, askerimizle, güvenlik güçlerimizle terörle mücadelede son yirmi bir yılda kaydedilen mesafenin apaçık ortada olduğunu göstermiştir. Terör belasını sadece ülkemizden değil, sınır ötesinden de temizleme çabalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Iraklı kardeşlerimizle iş birliğimiz ve koordinasyon toplantılarımız önümüzdeki süreçte de devam edecek.

“Bursalı kardeşlerimiz kahraman liderlere aşinadır”

En başta söylediğim gibi oyun bozuculuk, liderlik ve duruş gerektiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın stratejik vizyonuyla bu milletin zaten var olan kahramanlarını, evlatlarını, neferlerini büyük bir dava esasında birleştirmiştir. Bursa, Osmanlı Devleti’nde başkentlik yapmış bir şehirdir. Bursalı kardeşlerimiz kahraman liderlere, cengaverlere, vizyoner devlet adamlarına son derece aşinadır. Bunun en önemli işaretlerinden biri de son yirmi bir yılda Sayın Cumhurbaşkanımıza ve başkanlık görevini yürüten diğer dava arkadaşlarına gösterilen sonsuz güvendir.”

 

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş