Bursaspor için konuştu : Efsane geri gelecek!

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, öğrencilere yönelik ve spor sevenler için hayata geçirecekleri fırsatları paylaştı.

Bursaspor için konuştu : Efsane geri gelecek!
Yayınlama: 06.03.2024 12:14:02
A+
A-

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini anlattı.

Yerel yönetimde eğitim gerçeğine ve öğrencilere yönelik hayata geçirecekleri pek çok fırsatı paylaşan Türkoğlu şöyle konuştu:

“Öğrencilerimize ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Eğitimlerinde toplu taşıma araçlarını kullanan öğrencilerimize haftanın yedi günü gidiş ve dönüş olmak üzere günlük iki sefer ulaşım imkanı sağlayacağız.”

Öncelikle belediyeler bünyesinde staj koordinasyon ofisleri ikame edip bir stajyer bilgi sistemi kuracaklarını vurgulayan Türkoğlu, “İşletmelerle, öğrencileri buluşturmak için gerekli çalışmaları yapacak, geri bildirimleri değerlendirerek staj sürecini takip edeceğiz. Zorunlu staj sürecinde öğrencilerimize toplu taşıma araçları ile ücretsiz ulaşım imkani sağlayacağız. Başarılı olanlara staj bursu vereceğiz. İşletmelere teşvik ve avantajlar sağlayacağız” dedi. Türkoğlu ücretsiz kurs merkezleriyle eğitimde fırsat eşitliğini de dile getirdi. Bu kapsamda 8’nci ve 12’nci sınıf öğrencileri için ücretsiz kurs merkezleri açacaklarını söyledi. Okul öncesi çocukları için ise ” Uyduruk ana kucağı yerine derli toplu kreşlere kavuşturacağız” dedi.

Türkoğlu sözlerine şöyle devam etti;

“Bursa’da on binlerce öğrencinin barınma sancısı çektiğini, kapı kapı kiralik daire arama derdine düştüklerini biliyoruz. Yerel yönetimler, şehrimizde eğitim amaçlı konaklayan misafir öğrencilerimizden de sorumludur. İlk icraatlerimizden biri de yeteri kadar öğrenci yurdu yapmak olacaktır.

“MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI ÇALIŞACAĞIZ”

Gençlerimizi tütün ve madde bağımlılığından uzak tutmak için mevcut bütün araçları aktif olarak kullanacağız. Ailelerin nasıl davranması gerektiğini, madde kullanımına başlama ve eğilimli olma belirtileri konusunda bilboardları reklamdam ziyade bu amaçla bilgilendirme amacıyla kullanacağız. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında, sosyal medya gibi tüm iletişim araçlarıyla kamu spotlarını artıracağız. Her şeye rağmen kötü alışkanlıklara bulaşan gençlerimiz için tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin sayısını ve ulaşılabilirliğini artıracağız.

Bir dizi projesinden bahseden Türkoğlu, Bursa markaları sanayi bölgesini ihdas edeceklerini ifade etti. Son olarak Bursaspor içinde yeniden hak ettiği değere kavuşmasının öncelikli çalışmaları arasında olduğunu vurguladı. Türkoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Efsane geri gelecek. Bursaspor’un bir numaralı marka değeri Bursaspor’un yeniden hak ettiği değere kavuşması önceliğimiz olacak. Bunun için siyaset üstü istişare kurulu oluşturulacak. Kulübün öncelikle maddi bağımsızlığını sağlayacak sistemi ortak akılla kuracağız. Geleceğe güvenle bakan istikrarlı bir Bursaspor’u yeniden yaratmak için yerel olanaklarımızı seferber edeceğiz.

ÇOK AMAÇLI SPOR LİSESİ

Belediye tarafından yapılacak özel yetenek sınavları ile seçilecek spora yetenekli çocuklarımız için burslu ve yatılı “Bursa Spor Lisesi”ni kurup hayata geçireceğiz. Lise kampüsünde futbol, basketbol, voleybol, tenis gibi dallara yönelik spor alanlarını inşa edeceğiz. Burada başarılı olan gençlerimizin, güçlü ve koruyucu menajerlik sistemiyle başta Bursaspor’umuz olmak üzere kulüplerimizin üst yapılarına sporcu kazandırmaları amaçlanacak.

ULUSLARARASI ULUDAĞ SPOR KAMPI

Şehrimizin emsalsiz coğrafyasının en muhteşem ve ana yaşam kaynağı Uludağ’da; Bursaspor’umuza ve talep eden yerli ya da yabancı spor kulüplerine çok yönlü, futbol sahaları, her branşa hitap edecek spor salonları, atletizm pistleri, sosyal alanlı konaklama tesisleri ile zenginleştirilmiş, aynı zamanda dev bir tatil köyü konseptinde, konforlu bir kamp alanı ihdas edeceğiz.

SPOR TURİZMİ HAYAT VERECEK

Böylece önce Bursaspor’u ve diğer profesyonel kulüplerimizi yüzbinlerce dolar masraftan, ülkemizi de döviz kaybından kurtarmış olacağız.

BİSİKLET PARKURLARI

Dağları, ormanları, denizi, nehirleri, gölleri gibi eşsiz bir çok doğal lokasyonu bulunan şehrimizde güvenli, kontrollü, ulaşılabilir nitelikte tanımlanmış hiçbir bisiklet parkurunun ve rotasının bulunmaması üzücüdür. Bu bağlamda; şehrimizin doğal varlıklarına zarar vermeyecek ve tarihi/doğal lokasyonlarına paralel olacak şekilde vatandaşlarımızın her kesimine hitap edecek şekilde bisiklet parkurları oluşturacağız.

SOSYAL DONATILI GÜZERGAH

Bisiklet kiralama ve tamiratı hizmetleri ile alışveriş büfeleri bulunacak. Güvenlik personeli istihdam edilecek, sağlık merkezlerine yakın ve irtibatlı olacak. Motorlu araç trafiğinden arındırılmış olacak. Aydınlatma ve haberleşme altyapısı bulunacak. Kısa süreli dinlenme mekanları tanzim edilmiş olacak.

YEŞİL BURSA BİSİKLET FESTİVALİ

Bu proje ile aynı zamanda çevre illerden özellikle İstanbul’dan günü birlik olarak bile gelecek vatandaşlarımız sayesinde şehrimize turizm geliri katkısı da sağlayacak.”

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.