BUDSİAD’dan Tanıtım ve İstişare programı

BUDSİAD’dan Tanıtım ve İstişare programı
Yayınlama: 01.03.2024 20:38:51
A+
A-

Bursa’da BUDSİAD’ın çalışmaları ile hedefleri hakkında düzenlediği ‘Tanıtım ve İstişare programı’ Sheraton otelde gerçekleşti.

Bursa’da dağ bölgesinde yetişip, iş hayatındaki girişimcilik ve yöneticilikleriyle ekonomiye dinamizm katan iş insanlarının bir araya geldiği programda BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar başta olmak üzere pek çok katılım sağlandı.

AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Recep Altepe, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Osmangazi Belediyesi Başkan Adayı Erkan Aydın, CHP Nilüfer Belediyesi Başkan Adayı Şadi Özdemir de  katılım sağladı.

BUDSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk şu şekilde konuşma yaptı:

“Sizleri Bursa Uludağlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BUDSİAD) Yönetim Kurulu adına saygılarımla selamlıyor, programımıza katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Derneğimiz BUDSİAD’ın “Tanıtım ve İstişare Toplantısı”nda sizlerle birlikte olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

“ÖNEMLİ BİR KATMA DEĞER SAĞLIYOR”

Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Bursa’da yaşıyoruz. Dağ ilçeleri de güzel Bursamız’ın nadide bir parçasıdır. Dağ ilçeleri; sosyal, kültürel, doğal ve tarihsel özelliklerinin yanısıra ekonomik anlamda da önemli bir potansiyeli temsil etmektedir. Dağ ilçelerinden yetişen iş insanları, bugün gerek Bursamızda, gerekse ülkemizin dört bir yanında tekstilden otomotive, makineden tarıma, sağlıktan gıdaya ve turizmden diğer hizmet sektörlerine kadar hemen her alanda şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine önemli katma değer sağlamaktadır.

“İŞ DÜNYASI DERNEĞİ İHTİYACI ORTAYA ÇIKTI”

Bize ne mutlu ki; bazı iş insanlarımız yatırımları, istihdamları ve ihracatları ile bugün sektörlerinin öncüsü konumundalar. Ekonomik tabanlı kurum ve kuruluşların tepe noktalarında Uludağlı iş insanları var. Bölgemizin iş insanları bugüne kadar çeşitli vesilelerle, çeşitli platformlarda bir araya geliyorlar, sosyal ve kültürel konularda gayet güzel çalışmalara imza atıyorlardı. Ancak zamanla, odağında ekonomi olan bir iş dünyası derneği ihtiyacı ortaya çıktı.

“LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bursa iş dünyasında Uludağlı iş insanlarının daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi gereği gündeme geldi. Sağ olsun, Kurucu Başkanımız Serkan Salır’ın öncülüğünde ve büyük gayretleriyle bu fikir hayata geçirildi ve BUDSİAD resmi olarak kuruldu. Buradan derneğimizin kurucu üyelerine çok teşekkür ediyorum.Kurucu Yönetim Kurulumuz ilk olağan genel kurula kadar görevlerini layıkıyla yerine getirdiler.

İlk olağan genel kurulda ise başkanlık görevi bana tevdi edildi. Şahsıma gösterilen bu teveccüh nedeniyle BUDSİAD üyelerine çok teşekkür ediyorum,

Ekip arkadaşlarımla birlikte, üstlendiğimiz bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.

“YÜZÜ AŞKIN ÜYEYE ULAŞTIK”

Yeni Yönetim Kurulu olarak; sorumluluğumuzun bilinciyle BUDSİAD’ı Bursa iş dünyasında etkili bir konuma getirmek amacıyla kendimize bir yol haritası oluşturduk. Bu doğrultuda ilk hedefimizi de güçlü bir üye profili oluşturmak olarak belirledik. Çünkü üye sayımız ne kadar çok olursa, ne kadar çok nitelikli iş insanı BUDSİAD çatısı altında buluşursa bölgemize ve ekonomimize o kadar yararlı çalışmalar yapabiliriz diye düşündük. Daha şimdiden 100’ü aşkın üyeye ulaştık ve sayımız da her geçen gün artıyor. Bursa’nın tüm ilçelerinden üyelerimiz olsun istiyoruz. BUDSİAD camiasına katılarak derneğimize güç katan değerli üyelerimize teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız ve iyi ki BUDSİAD’dasınız. Çalışmalarımız kapsamında protokol ziyaretlerine de başladık. Sayın Valimiz, sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere kurumlarımızı ziyaret ederek, kendimizi tanıttık. Bize ne mutlu ki gittiğimiz her yerde ilgiyle karşılandık. Dağ bölgesi deyince akan suların durduğunu gördük. Bu bizi daha çok motive etti. Yeni dönemde başta ekonomik konular olmak üzere dağ bölgesine ve şehrimize katma değer sağlayacak çalışmalar gerçekleştireceğiz.

“BUDSİAD’I TANITMAK AMACIYLA ORGANİZE ETTİK”

Bir yandan, üyelerimizin kişisel ve mesleki alanda gelişimleri için eğitim seminerleri, başarı hikayeleri toplantıları, sektörel buluşmalar ve işbirliği çalışmalarına imza atacak, diğer taraftan da; örnek bir iş dünyası kuruluşu olarak şehrimizle ilgili konulara katkıda bulunmaya gayret edeceğiz. Kurumsal yapımızda sektörel bazlı komitelerin yansıra çeşitli komisyonlar oluşturacağız. Düzenli etkinliklerle her daim üyelerimiz için bir “gelişim merkezi” olacağız. “Kalite”, “verimlilik”, “kurumsallaşma”, “araştırma ve geliştirme”, “inovasyon” gibi gündemdeki konularla ilgileneceğiz. Özetle; bölgemizi, şehrimizi ve ülkemizi ekonomik olarak daha yukarılara taşımanın gayreti içinde olacağız. Bunun için de bizlere düşen, daha fazla çalışmak; daha fazla üretmek, yatırım yapmak ve bu sayede istihdam sağlamaktır. Bu programımızı da BUDSİAD’ı tanıtmak amacıyla organize ettik. İnanıyorum ki, BUDSİAD, hem Dağ yöresi iş insanlarına, hem de ekonomimize değer katacak çalışmalara imza atacaktır.

BUDSİAD çatısı altında hep birlikte, daha güçlü ve daha sürdürülebilir bir iş dünyası için çaba sarf edeceğiz. Bu yolda, siz değerli iş insanlarıyla birlikte birçok başarıya imza atacağımıza inanıyorum. Sözlerimin sonunda katılımlarınız için tekrardan teşekkür ediyor, hayırlı akşamlar diliyorum.”

Konuşmaların ardından Bursa’da siyaset temsilcileri tarafından, BUDSİAD üyelerine çeşitli plaket takdimi gerçekleşti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş