Çanakkale’deki deprem, büyük İstanbul depremini tetikler mi?

Çanakkale’de meydana gelen depremde fay hattı en son 1953 yılında 7,2 büyüklüğünde bir deprem üretmişti. Jeolog Profesör Okan Tüysüz, açıklamalarda bulundu. 

Çanakkale’deki deprem, büyük İstanbul depremini tetikler mi?
Yayınlama: 05.03.2024 17:54:21
A+
A-

Pazartesi akşamı Çanakkale Yenice’de 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Yenice Gönen Fayı üzerinde gerçekleşti. Çanakkale’de meydana gelen depremde fay hattı en son 1953 yılında 7,2 büyüklüğünde bir deprem üretmişti. Jeolog Profesör Okan Tüysüz, açıklamalarda bulundu;

“Bölgede iki tip deprem gözlemleniyor. Dün meydana gelen 4,7 veya 4,9 büyüklüğündeki depremler gibi Yenice Gönen Fayı üzerinde gerçekleşen depremler. Şubat ayında Çanakkale’de sıkça yaşanan ve “deprem fırtınası” olarak adlandırılıyor. 4-5 büyüklüğünü geçmeyen, genellikle 1-2 büyüklüğünde olan depremler.

Deprem fırtınaları, Ege Bölgesi’nde birbirine kesişen birçok fay hattının olması nedeniyle sıkça görülüyor. Çanakkale Boğazı ve Karadeniz’in kesiştiği noktada yer alan Çanakkale, bu tür depremler için riskli bir bölge olarak değerlendirebiliriz.  Şubat ayı boyunca Çanakkale’de küçük depremler meydana geldi. Bu durum, bölgede “deprem fırtınası” yaşandığının göstergesidir.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.