CHP Kadın Kolları’ndan 8 Mart mesajı : “31 Mart’ta iktidara dur diyelim!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP Kadın Kolları’ndan 8 Mart mesajı : “31 Mart’ta iktidara dur diyelim!”
Yayınlama: 08.03.2024 13:13:13
A+
A-

Bursa’daki açıklamada konuşan CHP II Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, “Ülkemizde kadına yönelik şiddet katlanarak artıyor. Bir günde 8 kız kardeşimiz katledildi. Kadınlar, en güvenli olması gereken yerlerde; evlerinde şiddet görüyor ya da öldürülüyor. Gelin; 31 Mart’ta iktidara dur diyelim. Bu düzenin böyle devam etmeyeceğini gösterelim” dedi.

Okumuş, açıklamasında şunları kaydetti:

“8 Mart, tüm dünyada kadınların emeklerini ve hak mücadelelerini kutladığımız bir gündür. Türkiye’de kadınlar, üç temel sorunun gölgesinde yaşıyor: Kadına yönelik şiddet, yoksulluk ve temsilde ve hizmetlere erişimde adaletsizlik. Kadına yönelik şiddet katlanarak artıyor. Bir günde 8 kadınımız katledildi. İktidar ise kadına yönelik şiddeti tolere ediyor, İstanbul Sözleşmesi’ni feshetti. Kadın yoksulluğu da önemli bir sorun. Kadınların yarısı iş hayatına katılamama nedeni olarak üzerlerindeki bakım yükünü gösteriyor. Önümüzdeki yerel seçimlerde, partimiz 1.149 seçim çevresinde aday belirledi. Bu adayların 108’i kadınlardan oluşuyor. Tüm CHP’li belediyeler sayesinde kadını özgürleştiren, güçlendiren, eşitlikçi, katılımcı, halkçı ve sosyal demokrat politikaları hayata geçireceğiz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tüm belediye başkan adaylarımız ‘Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi’ imzalıyor.” Bu belgeyle, kadın-erkek eşitliğini temel bir insan hakkı olarak kabul ediyor, politikalarımızı ve projelerimizi toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı olarak oluşturmayı taahhüt ediyoruz. 31 Mart’ta iktidara dur diyelim. Bu düzenin böyle devam etmeyeceğini gösterelim.”

Basın açıklamasına CHP Milletvekili Hasan Öztürk, İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, İlçe Kadın Kolları Başkanları, İl Yöneticileri, İl ve İlçe Kadın Kolları Yöneticileri katıldı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.